Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Fotini Gatzi – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”.

ΥΛΙΚΑ
για 30 με 35

1 μεγάλο λάχανο,
750 γρ κιμάς ανάμεικτος,
250 γρ ρύζι Καρολίνα,
1 ματσάκι ανιθος 1/2 ματσάκι μαϊντανός,
2 μεγάλα κρεμμύδια,
6 φρέσκα κρεμμυδάκια,
1 πράσο,
3 καρότα,
2 φύλλα δάφνης,
1/4 του γλυκού μπαχαρι σε σκόνη
1/2 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού
300 γρ ελαιόλαδο
αλάτι,
πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε πρώτα το λάχανο για 15 με 20 λεπτά μέσα σε αλατισμένο νερό.

Διαφήμιση

Σοταρουμε τον κιμά με τα φύλλα δάφνης όταν γίνει σπυρωτο προσθετουμε και τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα μαζί με το μισό λάδι Σοταρουμε όλα μαζί ρίχνω και το ρύζι ανακατεύουμε κατεβάζουμε από την φωτιά βγάζουμε τις δάφνες και τις πετμε και αρχίζουμε να ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα τον μαϊντανό το ξύσμα λεμονιού το μπαχαρι αλάτι πιπέρι.

Και αφήνουμε στην άκρη παίρνουμε το λάχανο αφού το έχουμε βράζει το έχουμε σουρωσει και το έχουμε αφήσει να κρυώσει.

Βγάζουμε φύλλα ένα ένα παίρνουμε ένα κουτάλι βάζουμε από μια γεμάτοι κουταλιά γέμιση στο λάχανο και τυλίγουμε κάνω την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει η γέμιση και το λάχανο τους ακουμπάμε σε ένα μεγάλο δίσκο.

Παίρνουμε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε στον πάτο ον μαϊντανό το πράσο τα καρότα 1/2 ματσάκι σέλινο όλα αυτά κομμένα στα 2 η στα 3 σκεπάζουμε με τα φύλλα από το λάχανο που δεν ήταν κατάλληλα για τύλιγμα

Βάζουμε τους λαχανοντολμαδες με τη σειρά προσθέτουμε νερό μέχρι να καλυφθούν αλάτι πιπέρι.
Σκεπάζουμε με ένα βαρύ πιάτο βάζω και το καπάκι και σιγοβραζουμε

Διαφήμιση

Όταν είναι έτοιμοι τους βγάζουμε στον δίσκο παίρνουμε το ζουμι τους ο βάζουμε σε ένα κατσαρόλακι σε ένα μπολ βάζουμε 2 κουταλιές γεμάτες κορν φλάουρ

Ρίχνουμε λίγο νερο ανακατεύουμε να λιώσει και το ριχνουμε στο κατσαρόλακι με το ζουμί ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει ελαφρώς

Όταν πήξει ρίχνουμε και 2 λεμόνια στιμμενα ανακατεύουμε και ρίχνουμε την ελαφριά μπεσαμελ στους λαχανοντολμαδες και κουνάμε την κατσαρόλα να πάει παντού.
(το ζουμί το μετράμε εμένα ήταν 750 γρ) βάζουμε 2 κουταλιές κορν φλάουρ δεν πρέπει να είναι πηχτό αρκετά αραιό γιατί όσο κρυώνει πήζει.

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Fotini Gatzi“Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”.

Συνταγές που ξεχώρισαν ...

Προηγούμενο άρθροΦανταστικές!!! Πολύ απολαυστικές και πετυχημένες καριόκες
Επόμενο άρθροΑφράτο, γευστικό κέικ βουτηγμένο σε σοκολάτα και καρύδα από ΤΖΕΝΗ ΤΣΑΝΑΚΤΣΙΔΟΥ!