Η Συνταγή είναι της κ. Μαρία Λάρου -ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ !

Διαφήμιση

Απερίγραπτη μυρωδιά μαστίχας και πορτοκαλιού και απίθανη γεύση! Και νηστίσιμο!

Μπορείτε να βάλετε 2 κουταλάκια μαστίχα αντί για 1 που περιγράφει η συνταγή και 1 κουταλάκι κάρδαμο (κακουλέ). Η ποσότητα θα βγει η ίδια χωρίς να πικρίζει!

Διαφήμιση

Υλικά

1 1/2 φλυτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
11/2 φλυτζάνι σιμιγδάλι χοντρό
1 1/2 φλυτζάνι ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλιά του γλυκού σόδα μαγειρική
3 φλυτζάνια χυμό πορτοκάλι (1 λίτρο)
1 κουταλιά της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
2 κουταλιές του γλυκού μαστίχα Χίου σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού κάρδαμο (κακουλέ).

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά σε μπολ,τα ανακατεύουμε καλά,το σκεπάζουμε με μεμβράνη,ή αν έχει καπάκι,και το αφήνουμε 4 ώρες ώστε να φουσκώσει το σιμιγδάλι.

Σιρόπι
1 1/2 φλυτζάνι ζάχαρη
11/2 φλυτζάνι νερό
1 λεμόνι τον χυμό του
3 βανίλιες
2 κουταλιές της σούπας γλυκόζη

Εκτέλεση
Βάζουμε να βράσει για 5 λεπτά.Έπειτα προσθέτουμε την γλυκόζη και βράζουμε ακόμα 2 λεπτά.

Μετά από 4 ώρες (εγώ το άφησα 4μισή που είχα δουλειά)το βάζουμε σε ταψάκι ή πυρέξ νούμερο 30.Το λαδώνουμε με ένα πινέλο και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.
Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς με αέρα στην μέση του φούρνου το ταψί ή πυρέξ,για 40 λεπτά.

Όταν κρυώσει το γλυκό ετοιμάζουμε το σιρόπι. Κρύο το γλυκό και καυτό το σιρόπι μας.

Ρίχνουμε πάνω σιγά σιγά και περιμένουμε λίγο ώστε να το πίνει. Όταν τελειώσει το σιρόπι περιμένουμε 15 λεπτά και μετά το χαράζουμε και το διακοσμούμε.

Η συνταγή είναι της φίλης Κωνσταντινιάς ΠΚ.

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι της κ. Μαρία Λάρου -ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ !

Συνταγές που ξεχώρισαν...

Προηγούμενο άρθροΑφράτη φανουρόπιτα με ωραία συνταγή
Επόμενο άρθροΦανταστικά Σουηδικά ρολάκια κανελας πολύ μυρωδάτα