Η Συνταγή είναι από κ. Ρουλα Λυρου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Ένα νόστιμο νηστίσιμο γλυκάκι που το φτιάχνουμε πάντα όταν τελειώνουμε το μάζεμα της ελιάς με το φρέσκο λαδάκι…

Διαφήμιση

Υλικά
μισο λίτρο λάδι
Ενάμιση λίτρο νερο
1 κιλο ζάχαρη
Ξυσμα και χυμό απο 1 πορτοκ.και 1 λεμονι.
3 βανίλιες
Μισο κιλό σιμιγδάλι χοντρο
Μισο κιλο σιμιγδ.ψιλο
Λίγα αμύγδαλα..

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά μαζι να βράσουν εκτος του σιμιγδαλιού…

Ρίχνουμε το σιμιγδ.λίγο λιγο ανακατευοντας με μια ξυλινη κουταλα μεχρι να ξεκολαει απ τα τειχωματα της κατσ.

Βαζουμε στο ταψι και χαρασουμε μεχρι κατω..βαζουμε τα αμυγδ.και ψηνουμε 1 ωρα..σε200β..

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Ρουλα Λυρου “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Συνταγές που ξεχώρισαν ...

Προηγούμενο άρθροΔιαφορετικό και υπέροχο γλυκό – Παραδοσιακός ζαχαρομπακλαβάς από την Πάρο
Επόμενο άρθροΤο απόλυτο εκμέκ καταίφι