Νηστίσιμο λαδοραβανί με σιμιγδάλι - Γίνεται πεντανόστιμο! - Χρυσές Συνταγές
Connect with us

Γλυκα

Νηστίσιμο λαδοραβανί με σιμιγδάλι – Γίνεται πεντανόστιμο!

Η Συνταγή είναι από κ. Ρουλα Λυρου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Διαφήμιση

Ένα νόστιμο νηστίσιμο γλυκάκι που το φτιάχνουμε πάντα όταν τελειώνουμε το μάζεμα της ελιάς με το φρέσκο λαδάκι…

Υλικά
μισο λίτρο λάδι
Ενάμιση λίτρο νερο
1 κιλο ζάχαρη
Ξυσμα και χυμό απο 1 πορτοκ.και 1 λεμονι.
3 βανίλιες
Μισο κιλό σιμιγδάλι χοντρο
Μισο κιλο σιμιγδ.ψιλο
Λίγα αμύγδαλα..

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά μαζι να βράσουν εκτος του σιμιγδαλιού…

Ρίχνουμε το σιμιγδ.λίγο λιγο ανακατευοντας με μια ξυλινη κουταλα μεχρι να ξεκολαει απ τα τειχωματα της κατσ.

Βαζουμε στο ταψι και χαρασουμε μεχρι κατω..βαζουμε τα αμυγδ.και ψηνουμε 1 ωρα..σε200β..

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Ρουλα Λυρου “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

δημοφιλη