Υλικά (Σερβίρει 8)
  • 1/2 φλιτζάνι. ζάχαρη μαύρη
  • 1/2 φλιτζάνι μαργαρίνη
  • 2 κ. σούπας κονιάκ
  • 1 πορτοκάλι το ξύσμα
  • 1/4 κ. γλυκού γαρύφαλλο
  • 1/4 κ. γλυκού κανέλα
  • 1/2 κ. γλυκού σόδα μαγειρικής
  • 1 φλ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι
  • 1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι ολικής άλεσης
  • 1 1/2 κ. γλυκού baking powder
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1/2 φλιτζάνι σταφίδες ανάμεικτες (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής

Διαφήμιση

Το νηστίσιμο κέικ είναι απλό στην παρασκευή του.

Λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά την μαργαρίνη.

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το κονιάκ , την κανέλα, το γαρύφαλλο το ξύσμα του πορτοκαλιού , την ζάχαρη. αλάτι και την μαργαρίνη και ανακατεύουμε καλά.

Διαφήμιση

Βάζουμε σε μπολ ζάχαρη, μαργαρίνη, κονιάκ, ξύσμα πορτοκαλιού, κανέλα, γαρύφαλλο, αλάτι και με κουτάλι ανακατεύουμε.

Διαλύουμε την σόδα στο χυμό πορτοκαλιού και την προσθέτουμε στο μείγμα.

Αναμειγνύουμε το baking powder με το αλεύρι και το προσθέτουμε στο μείγμα.

Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε προαιρετικά και τις σταφίδες.

Τέλος ανακατεύουμε το αλεύρι ολικής με το bacing και το ρίχνουμε στα υγρά. Ανακατεύουμε με κουτάλι. Προσθέτουμε και τις σταφίδες.

Βάζουμε είτε σε φόρμα ζαχαροπλαστικής για κέικ, είτε σε φορμάκια το μείγμα για το νηστίσιμο κέικ και ψήνουμε για 25 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 165 C στον αέρα.

Σημειώσεις συνταγής

Για να δοκιμάσουμε εάν ένα κέικ είναι έτοιμο, βυθίζουμε ένα μαχαίρι βουτύρου μέσα. Εάν βγει καθαρό τότε το κέικ έχει ψηθεί σωστά!

Διαφήμιση

ΠΗΓΗ

Συνταγές που ξεχώρισαν ...

Προηγούμενο άρθροΠάστα Φλόρα νηστίσιμη
Επόμενο άρθροΠρασανίτσα, πίτα από τη Δράμα