Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Η Συνταγή είναι από κ. George Chatzigiatroudakis – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)” Ωραία συνταγή και εύκολη για τόση νοστιμιά ! […]

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. George Chatzigiatroudakis – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”

Ωραία συνταγή και εύκολη για τόση νοστιμιά ! Το μήλο κομπόστα σίγουρα του δίνει μια πιο εξαιρετική γεύση ..

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ
380 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του απ
400 γρ ζάχαρη
250 γρ ηλιέλαιο
360 γρ νερό
2 κ.σ κονιάκ προαιρετικά
1 φακελάκι μπέικιν
2 βανίλιες
1 πορτοκάλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε καλά το πορτοκάλι,το κόβουμε στα 8 και το λιώνουμε στο μούλτι με την φλούδα

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το λάδι,την ζάχαρη το νερό,το κονιάκ,τις βανίλιες,το λιωμένο πορτοκάλι και το αλεύρι με το μπέικιν και ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν ένα

Αδειάζουμε το μισό μείγμα σε βουτυρωμένες και αλευρωμένες φόρμες , βάζουμε το μισό μήλο , βάζουμε το υπόλοιπο μίγμα και από επάνω τα υπόλοιπα μήλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 55 – 60 λεπτά περίπου

Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε το κέικ να κρυώσει

Για τα μήλα
3 μήλα κομμενα σε κύβους
6 κουταλιές ζάχαρη
6 κουταλιές νερο και κανέλα να βράσουν για 30 λεπτά σε χαμηλη φωτιά

Αφήνουμε μετα να κρυώσουν και στραγκίζουμε πρίν τα βάλουμε στο κείκ …

Η Συνταγή είναι από κ. George Chatzigiatroudakis“Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”