Συνταγή από magyreuontas.blogspot.gr
Υλικά
1 κούπα σπoρέλαιο
1 1/2 κούπας ζάχαρη
1 κούπα χυμό πορτοκάλι
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
1 κούπα ινδοκάρυδο
3 1/2 κούπες αλεύρι
1 κούπα γκαζόζα (αν δεν βρείτε βάλτε Sprite)
1 φακελάκι ή 20 γρ. baking powder
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά σε μπολ με μια σπάτουλα να ενωθούν.
Αδειάζουμε το μίγμα σε καλά αλευροβουτυρωμένη φόρμα με διάμετρο 26 εκ.
και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C,με αντιστάσεις
πάνω κάτω,για περίπου 50 λεπτά.
Δοκιμάζουμε το κέικ βυθίζοντας στο κέντρο του ένα μαχαιράκι και αν βγαίνει καθαρό είναι έτοιμο.
Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε 10 λεπτά να σταθεί.
Ξεφορμάρουμε σε σχάρα να κρυώσει εντελώς.
Μπες στο magyreuontas.blogspot.gr για περισσότερες νόστιμες συνταγές!