Νηστίσιμη χορτόπιτα με χυλό καλαμποκάλευρου και όλα τα αρώματα της εξοχής
Connect with us

Συνταγές

Νηστίσιμη χορτόπιτα με χυλό καλαμποκάλευρου και όλα τα αρώματα της εξοχής

Η Συνταγή είναι από κ. Ρουλα Λυρου‎ – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Διαφήμιση

ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψιλοκοβουμε τα χόρτα(λαπατα πρασουλιθρες παπαρούνες μάραθο καυκαλιδες άγρια μυρωνια κ. α.) … αν δεν έχουμε μπορούμε να βάλουμε ότι πιτολαχανο θέλουμε..

Προσθετουμε 2 κ. σ. σιμιγδάλι χοντρό 1 κ. τσ. Λαδι αλάτι πιπέρι και 1 κούπα ρύζι λίγο βρασμένο.

Σε μια λεκάνη βάζουμε μισό κιλό αλεύρι γ. ο. χ. και 200 γρ καλαμποκιού… 6κ. σ. Λαδι αλάτι λιγο μπεικιν και Χλιαρο νερό και κάνουμε μια ζυμη πολύ μαλακη…

Λαδώνουμε ένα ταψί ρίχνουμε σε κομματάκια τα 2/3 της ζύμης και απλώνουμε σαν φυλλο

Ρίχνουμε τη γέμιση και στο υπόλοιπο της ζύμης ρίχνουμε λίγο νερό να γίνει σαν χυλος

Το ρίχνουμε προσεκτικά από πάνω λαδώνουμε και ψήνουμε 50 λεπτά 220 β.

Η Συνταγή είναι από κ. Ρουλα Λυρου‎ “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Διαφήμιση