Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Η Συνταγή είναι από κ. Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou – “(((( “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”)))))” ΥΛΙΚΑ Για την πορτοκαλόπιτα. 6 κ.σ. σιμιγδάλι […]

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou – “(((( “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”)))))”

ΥΛΙΚΑ
Για την πορτοκαλόπιτα.

6 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 κουπα ζάχαρη
1 πακέτο φύλλο κρούστας
1 κούπα ηλιελαιο
2,5 κούπες χυμό πορτοκάλι

Για το σιρόπι
1,5 κούπες ζάχαρη
2 κούπες νερο
2-3 φλούδες πορτοκαλιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε με το χέρι μας τα φύλλα κρουστας,τα απλώνουμε σε ενα ταψι και τα αφήνουμε να ξεραθούν…

Ρίχνουμε σε ένα μπολ το ηλιέλαιο, το χυμό πορτοκάλι, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε σιγά σιγά το σιμιγδάλι και το ξύσμα πορτοκαλιού και συνεχίζουμε να χτυπάμε για λιγο ακόμη.

τοποθετούμε τα φύλλα σε ένα πυρεξ… Ρίχνουμε από πάνω το μίγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° βαθμούς για 45 λεπτά περίπου.

Για το σιρόπι βράζουμε σε μία κατσαρόλα όλα τα υλικά για 5 λεπτά…

Αφού βγάλουμε το γλυκό από το φούρνο το σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι και περιμένουμε μέχρι να τραβήξει…

Η Συνταγή είναι από κ. Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou – “(((( “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”)))))”