Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Υλικά— Για το φύλλο: 200 gr. αλεύρι άσπρο 130 gr. αλεύρι σκληρό 70 ml ελαιόλαδο 1 κ.σ. ξύδι λευκό 120 ml χλιαρό νερό 1/2 κ.γ. αλάτι λίγο αλεύρι ή νισεστέ για το άνοιγμα των φύλλων λίγο ελαιόλαδο για να αλείψουμε τα φύλλα Για την γέμιση: 250 gr. μανιτάρια σε φέτες 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα ½ […]

Διαφήμιση

Υλικά
Για το φύλλο:
200 gr. αλεύρι άσπρο
130 gr. αλεύρι σκληρό
70 ml ελαιόλαδο
1 κ.σ. ξύδι λευκό
120 ml χλιαρό νερό
1/2 κ.γ. αλάτι
λίγο αλεύρι ή νισεστέ για το άνοιγμα των φύλλων
λίγο ελαιόλαδο για να αλείψουμε τα φύλλα

Για την γέμιση:
250 gr. μανιτάρια σε φέτες
3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
½ φλιτζ. κρασί λευκό
½ φλιτζ. Ελαιόλαδο
3 κόκκινες πιπεριές φλωρίνης
½ φρεσκοτριμενο μοσχοκάρυδο
αλάτι
πιπέρι

Για τη σάλτσα ντομάτας:
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2 κ.σ. βασιλικό ψιλοκομμένο
2 φλιτζ. σπιτικό ντοματοχυμό
αλάτι
πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη ζύμη, σε μια λεκάνη ρίχνω το αλεύρι, το ελαιόλαδο, το ξύδι και το αλάτι.

Ανακατεύω τα υλικά και στη συνέχεια προσθέτω το νερό σταδιακά και ζυμώνω μέχρι να πετύχω μια ζύμη που δεν θα κολλάει, θα είναι εύπλαστη, λεία και μαλακή. Την αφήνω να ξεκουραστεί και ετοιμάζω την γέμιση.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνω το λάδι, προσθέτω το σκόρδο, το βασιλικό και σοτάρω για 2 λεπτά. Προσθέτω το ντοματοχυμό, αλατοπιπερώνω, χαμηλώνω τη φωτιά και σιγοβράζω μέχρι να πήξει. Αποσύρω και αφήνω τη σάλτσα να κρυώσει.

Σε ένα τηγάνι σοτάρω στο ελαιόλαδο το φρέσκο κρεμμυδάκι για 3 λεπτά. Προσθέτω τα μανιτάρια και τις πιπεριές και συνεχίζω το σοτάρισμα μέχρι να μαραθούν τα μανιτάρια.

Σβήνω με το κρασί, τρίβω το μοσχοκάρυδο και αλατοπιπερώνω, συνεχίζω το τηγάνισμα μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και αποσύρω από τη φωτιά.

Χωρίζω την ζύμη σε 4 μπάλες και τις ανοίγω σε στρογγυλά φύλλα. Λαδώνω ένα στρογγυλό ταψί 25 εκατοστών και βάζω 2 φύλλα τα οποία τα λαδώνω ενδιάμεσα, στρώνω την σάλτσα ντομάτας και τη γέμιση με τα μανιτάρια.

Σκεπάζω με τα άλλα 2 φύλλα, τα οποία ενδιάμεσα λαδώνω. Χαράζω σε κομμάτια και ψήσουμε στους 180°C στις αντιστάσεις, σε προθερμασμένο φούρνο, μέχρι να ροδίσει, περίπου 40 λεπτά.

agriamanitaria