Γλυκα
Νηστίσιμη Καρυδόπιτα με σοκολάτα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Συνταγή από κ.Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou
Υλικά
1 φλ. Ηλιέλαιο
1 1/2 φλ. ζάχαρη
2 φλ. καρύδια
4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φλ. Χυμό πορτοκάλι
1/2 φλ. Κονιάκ
1/2 κουτ. γλ. κανέλα
1/2 κουτ. γλ. γαρύφαλλο
3 κουτ. γλ. μπέικιν
1 κουτ. γλ. σόδα
Για το σιρόπι:
250 γρ. ζάχαρη
300 γρ. νερό
Σιρόπι σοκολάτας παχύρευστο
Για την επικάλυψη:
250 γρ. κουβερτούρα
4 κ.σ. ηλιέλαιο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατευουμε ολα τα υλικα μαζι, τα βαζουμε σ’ενα ταψι και ψηνουμε στους 180° για περιπου 40 λεπτα στον αερα…
Για το σιροπι: βαζουμε ολα τα υλικα σ’ενα κατσαρολακι και τα βραζουμε για 2-3 λεπτα… σιροπιαζουμε το γλυκο μόλις βγει απο τον φουρνο…. το σιροπι να’ναι χλιαρο….
Για το γλασσο:
Λιώνουμε την σοκολάτα με το ηλιέλαιο και το απλώνουμε πάνω στο γλυκό…
Συνταγή από κ.Συνταγή από κ.Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou