Διαφήμιση

Υλικά:

1 κουταλάκι του γλυκού μαγιά
2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
½ κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο
1 γεμάτη κουταλιά της σούπας κακάο
¼ ποτήρι του νερού καρύδια ψιλοκομμένα
½ ποτήρι λάδι
½ ποτήρι χλιαρό νερό
2 ποτήρια αλεύρι
1 φύλλο σφολιάτας

Για το σιρόπι:
3 ποτήρια νερό
3 ποτήρια ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλα

Διαφήμιση

Προετοιμασία:

Φτιάχνουμε το σιρόπι: Βράζουμε σε μια κατσαρόλα για 15 λεπτά τη ζάχαρη, το νερό και το ξυλάκι κανέλας.

Φτιάχνουμε τη γέμιση: Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το χλιαρό νερό με τη μαγιά, την κανέλα, το γαρίφαλο, το κακάο και το λάδι. Προσθέτουμε το αλεύρι και τα καρύδια, και ζυμώνουμε.

Ανοίγουμε το φύλλο της σφολιάτας και το χωρίζουμε σε δύο κομμάτια. Πλάθουμε με τη γέμιση δύο μπαστουνάκια και τυλίγουμε το καθένα με τη σφολιάτα σε ρολό.

Κόβουμε τα γεμιστά ρολά της σφολιάτας σε κομμάτια (πάχους 1 εκ. περίπου) και τα βάζουμε σε ελαφρά βουτυρωμένο ταψί. Ψήνουμε τα ροξάκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 200º Κελσίου, μέχρι να φουσκώσουν λίγο και να ροδίσουν.

Ρίχνουμε στα καυτά ροξάκια το χλιαρό σιρόπι και τα αφήνουμε να το απορροφήσουν. (Μπορεί να χρειαστούν περισσότερα από 30 λεπτά για να απορροφήσει η ζύμη το σιρόπι σε βάθος).

Διαφήμιση

ΠΗΓΗ

Συνταγές που ξεχώρισαν ...

Προηγούμενο άρθροΜιλφέιγ με πτι-μπερ, κρέμα και σοκολάτα
Επόμενο άρθροΚότσι χοιρινό για θαλπωρή και οικονομία