Διαφήμιση

Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Σπιτικά και Νόστιμα”

ΥΛΙΚΑ
Για την ζυμη:

2 ποτήρια ηλιέλαιο
1 ποτήρι κρασί λευκο
800γρ. αλεύρι μαλακο
30γρ. μπεικιν
2 βανιλιες

Για την γεμιση:
4 μήλα τριμμενα
2κγ. κανελα
1/2 ποτήρι ζαχαρη
Λίγο κονιακ
3 κσ. καρύδι τριμμενο

Ζάχαρη άχνη και κανελα για το τελείωμα.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε τα υλικά για την ζυμη και ζυμώνουμε ελαφρά.

Βάζουμε τα τριμμένα μήλα σε τηγάνι μαζί με την ζάχαρη να καραμελωσουν.

Σβήνουμε με το κονιάκ και προσθέτουμε την κανέλα και το καρύδι.Αφήνουμε να κρυωσει.

Παίρνουμε λίγη ζυμη στην παλάμη μας και την ανοίγουμε στρογγυλό φυλλαράκι. Βαζουμε λίγη γέμιση και κλείνουμε σε μπαλάκι.

Τοποθετούμε τα… μπαλάκια σε ταψάκι με λαδόκολλα, με την ένωση προς τα κάτω.

Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Αφήνουμε να κρυωσουν και πασπασλιζουμε με μπόλικη ζάχαρη άχνη και κανέλα

Διαφήμιση

Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Σπιτικά και Νόστιμα”

Συνταγές που ξεχώρισαν ...

Προηγούμενο άρθροΧειροποίητη Μερέντα
Επόμενο άρθροΑπολαυστική σοκολατόπιτα γεμιστή με βουτυρόκρεμα