Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

ΥΛΙΚΑ
Για το κεικ…

3/4 κούπας ηλιέλαιο
3/4 κούπας ζάχαρη
2 κούπες αλεύρι γ.ο.χ.
4 κ.σ. ινδοκάρυδο
2 κουπες νερό ή χυμό βύσσινο
3 κ.σ. ξύδι
7 κ.σ. κακάο
1 κ.γ. αλάτι
2 βανίλιες
2 φακ. Μπεικιν παουντερ

Βύσσινο κομπόστα

Διαφήμιση

Για το σιρόπι:
1 κούπα χυμό από το βυσσινο
1 κούπα Νερό
2 κούπες Ζάχαρη
2-3 κ.σ. κακάο

Για το γλασσο:
1 βαζακι μερεντα νηστίσιμη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° στον αερα…Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά του κέικ. Ρίχνουμε το μείγμα σε λαδωμενο πυρεξ, προσθετουμε το βυσσινο σπρώχνοντάς τα μεσα στο μειγμα και το βάζουμε να ψηθεί για 30 λεπτα περίπου…

Ετοιμάζουμε το σιρόπι: το βραζουμε για 5 λεπτα και το αφηνουμε να χλιαρεψει. περιχύνουμε το κεικ όταν βγει από τον φούρνο αφού πρώτα το έχουμε τρυπήσει με ένα μαχαίρι ή ένα καλαμάκι σε όλη την επιφάνεια….

Ετοιμάζουμε το γλασσο: ζεσταινουμε την μερεντα στο φουρνο μικροκυμάτων και την απλωνουμε πάνω από το κέικ…Γαρνιρουμε με βύσσινο…

Το συγκεκριμένο γλυκό γίνεται πολύ μαλακο και υγρό σαν σοκολατοπιτα γι’αυτό χρειάζεται συντήρηση στο ψυγειο….

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou“ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Συνταγές που ξεχώρισαν ...

Προηγούμενο άρθροΠολύ όμορφα μυρωδάτα ρολάκια κανέλας
Επόμενο άρθροΓρήγορη ζυμαρόπιτα που μοσχομυρίζει το σπίτι