Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Η Συνταγή είναι της κ. Litsa Tasos – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”. ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ Για το κεικ: 5 αυγά […]

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι της κ. Litsa Tasos – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το κεικ:
5 αυγά με 1 κούπα ζάχαρη χτυπάμε στο μίξερ να αφρατέψουν
1 κούπα καλαμποκέλαιο,
1 κούπα γάλα,
1 γιαούρτι,
3 κ.σ κακάο,
1 φλιτζάνι ξηρούς καρπούς,
2,5 κούπες αλευρι
2 βανίλιες,
1 πεικιν πάουντερ.

Ψήνω στους 170 αέρα για περίπου 45 λεπτά.

Για τον Χαλβά:
1 ποτήρι καλαμποκέλαιο,
1 ποτήρι σιμιγδάλι χονδρό κ 1 ψιλό

Τα καβουρδιζω με το ξύσμα ενός πορτοκαλιού κ κανελα.

Σε άλλη κατσαρόλα 4 ποτήρια νερό κ 2 ζάχαρη.

Μόλις λιώσει η ζάχαρη, χαμηλώνω τη φωτιά που έχω το σιμιγδάλι κ Ρίχνω το νερό με τη ζάχαρη. Προσοχή γιατί πετάει…!

Ανακατεύω μέχρι να ξεκολλάει ο χαλβάς από τη κατσαρόλα. Φορμάρω…ξεφορμάρω….Κ έτοιμος!

Η Συνταγή είναι της κ. Litsa Tasos – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.