Η Συνταγή είναι από κ. Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

ΥΛΙΚΑ
4 αυγά
1 ποτ χυμό πορτοκάλι
2 βανίλιας
2 ποτ ζάχαρη
1 ποτ ηλιέλαιο
400 γραμμάρια φαρίνα
50 γραμμάρια καρύδα
3 κ.σ μερέντα

Για το γλάσο κακάο
100 γραμμάρια άχνη
1 Κ.γ ηλιέλαιο
3 κ.σ κακάο
4-5 Κ.σ νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάω το λάδι με την ζάχαρη καλά να αφρατέψει μετά προσθέτουμε τα αυγά τις βανίλιες και μετά τον χυμό εναλλάξ με την φαρίνα!

Στο τέλος προσθέτουμε την καρύδα και ανακατέυουμε.Εχουμε βουτηρώσει και αλευρώσει μια φόρμα για κέικ.Ρίχνουμε μέσα το μείγμα και βάζουμε επάνω 3 κ.σ μερέντα.

Με ένα πιρούνι ανατέυουμε κάνοντας σχέδια.

Ψήνουμε στους 180 για 50-60 λεπτά.

Αφήνουμε να κρυώσει .

Για το γλάσο
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό με την ζάχαρη και το κακάο να λιώσουν βάζουμε και το ηλιέλαιο και ανακατέυουμε μέχρι να έχουμε ένα παχυρευστο γλάσο !

Όταν κρυώσει το Ρίχνουμε επάνω στο κέικ!

Η Συνταγή είναι από κ. Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Συνταγές που ξεχώρισαν ...

Προηγούμενο άρθροΤραγανή απ έξω και από μέσα αφράτη – Μπατζίνα με κολοκυθάκια
Επόμενο άρθροΛικέρ Αμαρέττο με φίνο άρωμα και γεύση μοναδική!