Μπουκιά και απόλαυση - Εξαιρετική πίτα με φέτα και αφράτη ζύμη
Connect with us

Πιτες

Μπουκιά και απόλαυση – Εξαιρετική πίτα με φέτα και αφράτη ζύμη

Η Συνταγή είναι από κ. Tzeni Tsanaktsidou‎ “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.

Διαφήμιση

ΥΛΙΚΑ
2 αυγα,
1 κουταλια της σουπας ζαχαρη,
μισο κουταλακι του γλυκου αλατι,
250 ml γαλα φρεσκο,
120 γραμμαρια γιαουρτι,
200 γραμμαρια βουτυρο λιωμενο,
750 γραμμαρια αλευρι,
1 κουταλακι του γλυκου μπεικιν παουντερ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βαζουμε στην λεκανη τα αυγα-ζαχαρη-αλατι και τα ανακατευουμε με συρμα!Ριχνουμε το γαλα-γιαουρτι και ανακατευουμε με συρμα

Ριχνουμε το βουτυρο και ανακατευουμε με συρμα

Τελος προσθετουμε σε.δοσεις αλευρι-μπεικιν και ζυμωνουμε σε αφρατη ζυμη

Την τοποθετουμε σε σακουλα και την βαζουμε στο ψυγειο για 30 λεπτα!Στην συνεχεια την βγαζουμε πανω στον παγκο και την κοβουμε δυο κομματια

Αυτα τα κομματια τα ανοιγουμε 2 φυλλα οχι πολυ λεπτα

Τοποθετουμε το πρωτο φυλλο στο ταψι(28ν) τριβουμε πανω μπολικη φετα και κλεινουμε με το αλλο φυλλο

Το χαραζουμε σε μικρα κομματακια,βαζουμε χτυπημενο κροκο αραιωμενο με γαλα φρεσκο ριχνουμε σουσαμι και την ψηνουμε στους 180 βαθμους μεχρι να παρει ωραιο χρωμα

Η Συνταγή είναι από κ. Tzeni Tsanaktsidou‎ “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.

Διαφήμιση
×
Τούρτα Κωκ που ξεχωρίζει!