Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Η Συνταγή είναι της κ. Eirini Syrianou -“ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”. ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ Ο κλασσικός Σιμιγδαλένιος χαλβάς που φτιάχνει […]

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι της κ. Eirini Syrianou -“ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ο κλασσικός Σιμιγδαλένιος χαλβάς που φτιάχνει κάθε νοικοκυρά στο σπίτι,
Έγιναν μικρές μπουκιτσες, περασμένες από λιωμένη κουβερτούρα και λευκή, πασπαλισμένα με καβουρδισμένα αμύγδαλα .

Χαλβάς Σιμιγδαλένιος

Σιρόπι, 4 φλυτζάνια νερό , 2 1/2 φλυτζάνια ζάχαρη, ξύλο κανέλας,φλούδα λεμονιού. Βράζουμε όλα μαζί, 8 λεπτά  από την ώρα του βρασμού.

Χαλβάς, 1 φλυτζάνι καλαμποκέλαιο, 2 φλυτζάνια χοντρό σιμιγδάλι, 1 κουτάλια της σουπας κανέλα, λίγο γαρύφαλλο, 1/ 2 κούπα τριμμένα αμύγδαλα καβουρδισμένα, ξύσμα από 1 λεμόνι .

Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι να βράσουν για 8 λεπτά .

Σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε το λάδι να ζεσταθεί καλά, ρίχνουμε το σιμιγδάλι και την κανέλα, σοτάρουμε για 8 με 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε τα αμύγδαλα, ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το ζεστό σιρόπι.

Ανακατεύουμε πολύ καλά, αφήνουμε για 20 λεπτά το χαλβά σκεπασμένο με πετσέτα βρεγμένη, εκτός φωτιάς.

Στην συνέχεια, ρίχνουμε το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε καλά. Μετά κάνουμε μικρές μπουκιές τον χαλβά και τον περνάμε από την λιωμένη κουβερτούρα, που έχουμε λιώσει σε Μπεν Μαρί με 2 κουταλιές της σούπας λάδι. Τα βάζουμε πάνω σε λαδόκολλα, τα πασπαλίζουμε με αμύγδαλα τριμμένα και καβουρδισμένα και τα αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσουν καλά.

Η Συνταγή είναι της κ. Eirini Syrianou -“ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ“.