Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Η Συνταγή είναι της κ. Κυριακής Συμεωνίδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”. ΥΛΙΚΑ • 500 γρ ζάχαρη • 315 γρ νερό […]

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι της κ. Κυριακής Συμεωνίδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

ΥΛΙΚΑ
• 500 γρ ζάχαρη
• 315 γρ νερό
• 185 γρ ροδόνερο η όπιο άρωμα θέλετε. Εάν τα θέλετε χωρίς άρωμα απλά το νερό θα το κάνετε 500γρ)
• χυμό από 1 λεμόνι
• 2 κούπες κορν φλάουρ
• 1 βανίλια
• Κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής (ή ότι χρώμα  θέλετε η και καθόλου)
• Άχνη για το πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε λίγο νερό

2. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα την ζάχαρη και το υπόλοιπο νερό και αφήνουμε να βράσει 10λεπτά.
Ρίχνουμε το κορν φλάουρ, λεμόνι, βανίλια και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει καλά περίπου ένα τέταρτο ρίχνοντας και το χρώμα ζαχαροπλαστικής (εξαρτάται ποσό κόκκινο/ροζ το θέλουμε) ανακατεύοντας συνεχώς μην κολλήσει στην κατσαρόλα.
Χαμηλώνουμε την φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι το μείγμα να αποκτήσει ελαστικότητα.

3. Το τοποθετούμε έπειτα σε ένα ταψάκι που πρώτα το έχουμε βουτυρώσει (εάν δεν θέλετε βούτυρο βάλτε λαδόκολλα) μια ολόκληρη μέρα το αφήνουμε .
Και αφού είναι έτοιμο το κόβουμε σε ότι μέγεθος κομμάτια θέλουμε και το πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Δείτε επίσης  Φτιάξτε ισπανικούς λουκουμάδες με σοκολάτα και πραλίνα!

Η Συνταγή είναι της κ. Boula Arabatzi “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Διαφήμιση