Η Συνταγή είναι από κ. Μαρία Λαρου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Μοσχοβολάει βούτυρο,κανέλα και κρέμα.. Πολύ νόστιμη αρωματική και λαχταριστή!

ΥΛΙΚΑ
Κρέμα
1 λίτρο γάλα
4 αυγά
300 γραμμάρια ζάχαρη
1 φακελάκι βανίλια για βράσιμο,έβαλα εγώ,για πιο απλή κρέμα βάζουμε απλώς 2 βανίλιες με κόκκινο καπάκι
2 γεμάτες κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι ψιλό,ή ρυζάλευρο,και 2 βανίλιες με κόκκινο καπάκι
1 φύλλο κρούστας
250 γραμμάρια βούτυρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανάβουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.

Λιώνουμε το βούτυρο.

Σουρώνουμε το φύλλο στο ταψί.

Ρίχνουμε παντού πάνω στο φύλλο το βούτυρο.

Ψήνουμε για 10 με 15 λεπτά.

Βάζουμε σε μπολ όλα τα υλικά μαζί και ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη.

Ρίχνουμε παντού πάνω στο φύλλο την κρέμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς με αέρα για 30 με 35 λεπτά να ροδίσει καλά.

Όταν κρυώσει πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα.

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Μαρία Λαρου“ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.