Μπουγάτσα πρόχειρη για να γλυκαθούμε - Χρυσές Συνταγές
Connect with us

Γλυκα

Μπουγάτσα πρόχειρη για να γλυκαθούμε

Η Συνταγή είναι της κ. Alekos Aloizos – “Οι συνταγές της μαμάς μας … και όχι μόνο!!!!“

Διαφήμιση

Υλικά
Φύλλο Βηρυτού
1 λίτρο γάλα αμυγδάλου
1 ποτήρι ζάχαρη
1, 1/2 ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό
50 γρ βιτάμ
1 φακελάκι βανίλια με άρωμα πορτοκαλιού
Ηλιέλαιο για τα φύλλα
Ζάχαρι άχνη και κανέλα

Εκτέλεση
Φτιάχνουμε την κρέμα

( με το γάλα αμυγδάλου το σιμιγδάλι την ζάχαρη το βιτάμ την βανίλια και λίγο κανέλα) ανακατεύουμε καλά μέχρι να πήξει στην συνέχεια λαδώνουμε το ταψί στρώνουμε 4 φύλλα και προσθέτουμε λίγη κρέμα πεταχτά δηλαδή αφήνουμε κενά , συνεχίζουμε την διαδικασία μέχρι να τελειώσει η κρέμα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει.

Την μπουγάτσα μας την κόβουμε αφού ψηθεί και την πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.

Η Συνταγή είναι της κ. Alekos Aloizos – “Οι συνταγές της μαμάς μας … και όχι μόνο!!!!“

Διαφήμιση