Συνταγές
Μπιφτέκια γεμιστά σε φύλλο σφολιάτα σε σχήμα ροδιού – από τα πιο εντυπωσιακά πιάτα για το γιορτινό τραπέζι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Βικη Αναματερου – “Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής”.
ΥΛΙΚΑ
1 φύλλο σφολιάτα, 2 τεμ. το πακέτο
600 γρ. κιμά για μπιφτέκια όπως τον φτιάχνετε συνήθως
8 φέτες τυρί τσένταρ μαλακό
1 πακέτο τυρί Φιλαδέλφεια
Λάδι, πάπρικα, κάρυ
Σπόρους ροδιού για ντεκόρ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Απλώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτα και το κόβουμε στα τέσσερα.
Βάζουμε στη χούφτα μας μια ποσότητα κιμά την πατάμε να απλώσει, βάζουμε ένα κουταλάκι του γλυκού Φιλαδέλφεια και ένα τυράκι τσένταρ, διπλωμένο το κλείνουμε και το κάνουμε μπιφτέκι, το ακουμπάμε σε ένα τετράγωνο σφολιάτα και το κλείνουμε γύρω γύρω.
Το γυρνάμε ανάποδα, το χαράζουμε σαν μικρό σταυρό και ανασηκώνουμε τις άκρες.
Βάζουμε δύο κουταλιές λάδι μαζί με κάρυ και πάπρικα σε μπολ και αλείφουμε από έξω.
Βάζουμε λίγους σπόρους ροδιού και έτοιμο.
Το έβαλα κατάψυξη, θα ψηθεί στις γιορτές.
Η συνταγή είναι από Βικη Αναματερου – “Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής”.
Περιηγηθείτε σε νόστιμες και δημιουργικές συνταγές.
Φτιάξτε πεντανόστιμα πιάτα, με γρήγορη εκτέλεση.
Γιατί η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ.
Ρίξε μια ματιά για το πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Μπιφτέκια κοτόπουλου με κριθαράκι.
Η συνταγή είναι από κ. Lina Chaliasou – “Stin koyzina Mmm… ou”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τα μπιφτέκια
Ζυμώνουμε 300 γρ. κιμά κοτόπουλο, 2 καρότα και ένα κρεμμύδι στον τρίφτη, 3/4 της κούπας φρυγανιά, 1-2 φέτες τοστ μουσκεμένες, 1 κτσ. μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξει η ζύμη.
Ψήνω στη λαδόκολλα στις αντιστάσεις στους 180⁰ βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
Για το κριθαράκι
Τσιγαρίζουμε 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο σε ελαιόλαδο, ρίχνουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε μέχρι να γυαλίζει.
Ρίχνουμε 1 κούπα ψιλοκομμένα ντοματάκια, 1 κτγ. πάστα ντομάτας, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε 2 ποτήρια νερό ζεστό, ένα κύβο λαχανικών και 2 φύλλα δάφνης και μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε αρκετά τη φωτιά, βάζουμε καπάκι και σιγοβράζουμε μέχρι να χυλώσει το κριθαράκι.
Η συνταγή είναι από κ. Lina Chaliasou – “Stin koyzina Mmm… ou”.