Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Εύκολη Συνταγή για ζουμερά μπιφτέκια! Υλικά 1 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς διπλοπερασμένος στο κόψιμο 4 φέτες ψωμιού ψύχα 1 αυγό 4 […]

Διαφήμιση

Εύκολη Συνταγή για ζουμερά μπιφτέκια!

Υλικά
1 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς διπλοπερασμένος στο κόψιμο
4 φέτες ψωμιού ψύχα
1 αυγό
4 κουτ σούπας μηλόξυδο
1 φλιτζάνι γάλα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουτ. γλυκού ρίγανη
1 κουτ. γλυκού δυόσμος φρέσκος ψιλοκομμένο
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
1 κουταλιά σούπας μπέικιν πάουντερ -τα  κάνε αφράτα –
-Αν θέλετε 1 σκελίδα ψιλοκομμένη σκόρδο –

Εκτέλεση

Μουσκεύετε την ψίχα του ψωμιού στο γάλα, μέχρι να φουσκώσει και μετά την στύβεται καλά με τα χέρια. Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύετε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Προσθέτετε το μουσκεμένο ψωμί και ζυμώνετε το μείγμα πολύ καλά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. Αφήνετε για 30 λεπτά, να πάρει τις μυρωδιές.

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200οC. Πλάθετε τα μπιφτέκια, τα τοποθετείτε σε ένα λαδωμένο ταψί και τα ψήνετε για 15 – 20 λεπτά, γυρίζοντας τα ενδιάμεσα, ώστε να ροδοκοκκινίσουν και από τις δύο πλευρές.

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ