Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Υλικά • 3 αυγά (το ένα αυγό για την επάλειψη ) • 1 φλιτζάνι τσαγιού λιωμένο βούτυρο (125 γραμμάρια) • […]

Διαφήμιση

Υλικά
• 3 αυγά (το ένα αυγό για την επάλειψη )
• 1 φλιτζάνι τσαγιού λιωμένο βούτυρο (125 γραμμάρια)
• 1 φλιτζάνι γιαούρτι
• Μισό φλιτζάνι τσαγιού ηλιέλαιο
• 2 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη
• 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
• 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
• Φλούδα λεμονιού και πορτοκαλιού
• 1 φλιτζάνι τσαγιού καρύδι ψιλοκομμένο
• Μισή φλιτζάνι τσαγιού σταφίδες
• 6.5 / 7 φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι
Για την επιφάνεια.
• Ζάχαρη
• καρύδα

Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ τα δύο αυγά και τη ζάχαρη. Στη συνέχεια προσθέτουμε γιαούρτι και λάδι και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε τη φλούδα λεμονιού και πορτοκαλιού. Ανακατέψτε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα.

Ενώνετε και κάνετε μια μαλακή ζύμη. Προσθέστε τις σταφίδες και τα καρύδια.

Χωρίστε τη ζύμη σε δύο ίσα μέρη.

Παίρνετε κομμάτια ζύμης από το ένα μέρος τα αλοίφετε με ασπράδι και τα πασπαλίζετε με καρύδα.

Στο άλλο μέρος της ζύμης αλοίφετε τα μπισκότα με τον κρόκο και πασπαλίζετε με ζάχαρη.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 190 βαθμών μέχρι να κοκκινίσουν ελαφρά.

via

ΧΡΥΣΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ