Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

ΥΛΙΚΑ 220 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κ.γ. κανέλα ½ κ.γ. σόδα μαγειρικής ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ ½ […]

Διαφήμιση

ΥΛΙΚΑ

220 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. κανέλα
½ κ.γ. σόδα μαγειρικής
½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
½ κ.γ. αλάτι
225 γρ ανάλατο βούτυρο, ελαφρώς μαλακό (σχετικά κρύο και σταθερό)
200 γρ καστανή ζάχαρη
100 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
2 αυγά
3 βανίλιες
260 γρ βρώμη
1 κούπα σταφίδες (εναλλακτικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σταγόνες σοκολάτας)
1 κούπα καρύδια, ψιλοκομμένα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μπολ ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη το αλεύρι, την κανέλα, τη σόδα μαγειρικής, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
Ανακατεύουμε με το μίξερ το βούτυρο, την καστανή και την κρυσταλλική ζάχαρη.

Προσθέτουμε στη συνέχεια τα αυγά και τη βανίλια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Τέλος προσθέτουμε σιγά-σιγά το μίγμα με το αλεύρι.

Αφού τα ανακατέψουμε, συμπληρώνουμε τη βρώμη, τις σταφίδες και τα καρύδια.

Σχηματίζουμε με το χέρι μας μπαλάκια από τη ζύμη και τα τοποθετούμε σε ταψί στο οποίο έχουμε βάλει λαδόκολλα. Αν το μίγμα μας είναι πολύ κολλώδες και δεν μπορούμε να το πλάσουμε με τα χέρια μας, μπορούμε να το κρυώσουμε για 30 λεπτά ώστε να τα πλάσουμε πιο εύκολα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 14 λεπτά. Αφού τα βγάλουμε από το φούρνο, τα αφήνουμε να κρυώσουν σε μία σχάρα.