Συνταγές
Δροσερή κρέμα κάστερ με ζελέ ροδάκινο και μπισκότα morning coffee – άκρως δροσιστικό
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Despo Ermogenous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
-1 1/4 πακέτο μπισκότα morning coffee
-7 κτσ. κάστερ πάουντερ
-7 κουταλιές ζάχαρη
-7 ποτ. γάλα
-1 φρέσκα κρέμα 200 ml.
-2 φακελάκια τζέλλυ ροδάκινο
-4 ποτήρια νερό
-1 κομπόστο μεγάλο ροδάκινο
Εκτέλεση
Κάνουμε την κρέμα, στο τέλος βάζουμε την φρέσκα κρέμα.
Βουτάμε τα μπισκότα πολύ λίγο στο χυμό του κομπόστου ή σε γάλα. Βάζουμε 2 στρώσεις στο pyrex ή βάζουμε μια στρώση μπισκότα, κρέμα, μπισκότα, κρέμα. Να κρυώσει και την βάζουμε λίγο στο ψυγείο. Βάζουμε μεμβράνη για να μην κάνει πετσούλα.
Έχουμε έτοιμο το τζέλλυ αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και το βάζουμε στο ψυγείο για 20-25 λεπτά να γίνει λίγο ρευστό.
Βάζουμε στην κρέμα το κομπόστο σε φέτες. Αδειάζουμε προσεκτικά από πάνω το ρευστό κρύο τζέλλυ.
Σερβίρουμε μετά από 3 -4 ώρες.
Η συνταγή είναι από Despo Ermogenous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Ελάτε μαζί μας να δοκιμάσετε άλλη μια καταπληκτική συνταγή για Μπισκοτογλυκό με κρέμα από γιαούρτι και ζελέ φράουλα
Η συνταγή είναι της κ. Metaxia Kokkinou – “Οι συνταγές της Βασιλικής”
ΥΛΙΚΑ
-1,5 πακέτο μπισκότα ΠΤΙ ΜΠΕΡ
-2 γιαουρτάκια στραγγιστά
-2 σακουλάκια ζελέ φράουλα
-1 σακουλάκι σαντιγύ από γκαρνί της Γιωτης που το χτυπάμε με γάλα, οι οδηγίες αναγράφονται πίσω στο κουτί
-1 κτσ. σταγόνες σοκολάτας
-8 φράουλες κομμένες για γαρνίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στρώνω τα μπισκότα μέσα σε ορθογώνιο μπωλ. Μέσα σε κατσαρολάκι με 1 ποτήρι νερό, μόλις πάρει βράση, ρίχνω 2 σακουλάκια ζελέ φράουλας σε σκόνη.
Και ανακατεύω καλά. Μόλις λίγο κρυώσει χτυπάω στο μούλτι λίγο- λίγο μαζί με τα γιαουρτάκι και 1 κουταλιά που είχα σε σκόνη κρέμα ζαχαροπλαστικης, δεν το ανέφερα στα υλικά.
Και μισή κούπα νεράκι ακόμα. Οπότε ρίχνω από πάνω από τα μπισκότα. Ξανά μια στρώση μπισκότα. Οπότε χτυπάω τώρα την σαντιγύ γκαρνί με το κρύο γάλα γύρω στις 2,5 κούπες γάλα.
Και στρώνω πάλι επάνω από τα μπισκότα. Στολίζω με τις φραουλίτσες και σταγόνες σοκολάτας.
Η συνταγή είναι της κ. Metaxia Kokkinou – “Οι συνταγές της Βασιλικής”