Η Συνταγή είναι της κ. Marina Hatzidaki – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Ευκαιρία να καταναλώσουμε κάποιες απ’τις μαρμελάδες που έχουμε στο ψυγείο μας…

Διαφήμιση

Υλικά

2 πλάκες βιτάμ
1 φλυτζάνα τσαγιού άχνη ζάχαρη
3 βανίλιες ή 1 κουταλάκι εκχύλισμα
700-800 γρ. Αλεύρι γ.ο.χ
Μαρμελάδα της αρεσκείας μας
Εγώ έχω βάλει βερίκοκο

Εκτέλεση

Έχουμε αφήσει το βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου. Δουλεύουμε το βιτάμ με την άχνη ζάχαρη και τις βανίλιες πολύ καλά. Αρχίζουμε σιγά-σιγά να προσθέτουμε αλεύρι. Τα δουλεύουμε καλά μέχρι να ξεκολλάει από τα χέρια μας και το μπολ.

Κόβουμε ένα κομμάτι ζυμαράκι το ανοίγουμε σε ένα μικρό φυλαρακι πάχους μισό πόντο, τα κόβουμε όπως φαίνεται στη φωτογραφία, και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1/4 της ώρας…

Μόλις κρυώσουν τα αλείφουμε με μαρμελάδα και κλείνουμε.

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι της κ. Marina HatzidakiΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Συνταγές που ξεχώρισαν ...

Προηγούμενο άρθροΣκακιέρα! Τούρτα τυραμισου !
Επόμενο άρθροΜπουρεκάκια ΑΤΣΜΑ με λευκό τυρί ζαμπόν κ κασέρι κ λουκανικακια κοκτέιλ