Μπανόφι! Η συνταγή που ζητήσατε..
Connect with us

Συνταγές

Μπανόφι! Η συνταγή που ζητήσατε..

Η Συνταγή είναι από κ. Monika Bennington‎ – “ΤΙ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ??”.

Διαφήμιση

ΠΡΟΣΟΧΗ
ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΠΑΧΥΝΤΙΚΟ.

ΥΛΙΚΑ
Βάση:

1 πακέτο πτι μπερ
50 γρ βούτυρο
50γρ κουβερτούρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα, λειώνουμε την κουβερτούρα και το βούτυρο, ανακατεύουμε όλα μαζί, στρώνουμε σε ταψάκι και πατάμε με τον πάτο ενός ποτηριού να γίνει συμπαγές.

Την βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να φτιάξουμε την καραμέλα. Την κουβερτούρα την βάζουμε για να μην κολλήσει η βάση στο σκεύος αλλά βοηθάει πολύ στην γεύση.

Διαφήμιση

Άμα θέλουμε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και σοκολατένιο μπισκότο τύπου όρεο χωρίς την γέμιση όμως.

Για την κρέμα καραμέλα
1 κουτάκι καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα (έχει έτοιμο στο σούπερ μάρκετ)
Κουβερτούρα όση θέλει ο καθένας ανάλογα με το πόσο γλυκιά θέλει την κρέμα… εγώ έβαλα ότι έμεινε από την κουβερτούρα π έβαλα στην βάση.

Βάζουμε το καραμελωμένο γάλα σε ένα τηγάνι ή κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά με την κουβερτούρα ίσα ίσα να λειώσει η σοκολάτα και τα ανακατεύουμε συνεχώς.

Δεν αφήνουμε το μείγμα να ζεσταθεί πολύ για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε άμεσα στο επόμενο βήμα.

Στρώνουμε την κρέμα καραμέλας πάνω στην βάση μπισκότου.

Κόβουμε σε φέτες 1-2 μπανάνες τις βάζουμε σε ένα μπολάκι και ρίχνουμε από πάνω λίγο λεμόνι ίσα ίσα για να μην το καταλαβαίνουμε στην γεύση.

Αυτό το βήμα θα κάνει τις μπανάνες να μην μαυρίσουν και κάνουν άσχημο στην όψη το γλυκό μας.

Στρώνουμε τις μπανάνες πάνω από την καραμέλα. Μία στρώση θέλει.

Από πάνω βάζουμε σαντιγή. Εγώ προσωπικά αγοράζω την σκόνη garni γιότης γιατί στέκεται όμορφα στο ψυγείο. Από πάνω μπορούμε να βάλουμε τριμμένο μπισκότο.

Φτιαχνουμε μεγάλη ποσότητα για να μας περίσσεψει το μπισκότο βάσης και βαζουμε από αυτό

Επίσης ένα μικρό τιπ που κάνει την διαφορά.

Κρατάμε λίγο καραμελωμένο γάλα χωρίς να το ανακατέψουμε με την κουβερτούρα κι το ρίχνουμε σε λεπτές γραμμές πάνω από την σαντιγί (ενώ το έχουμε ζεστάνει λίγο στον φούρνο μικροκυμάτων να γίνει ρευστό) για να αποκτήσει πιο καραμελένια γεύση…!

Η Συνταγή είναι από κ. Monika Bennington‎ “ΤΙ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ??”.

Διαφήμιση
×
Πάστα Σοκολάτα, Κόλαση!