Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Η Συνταγή είναι από κ. Μαρία Λαρου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”. Αφράτα και λαχταριστά γεμάτα από αρώματα και γεύση! […]

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Μαρία Λαρου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Αφράτα και λαχταριστά γεμάτα από αρώματα και γεύση!
Βγαίνουν πολύ ζουμερά και είναι το τέλειο κέρασμα!

ΥΛΙΚΑ
1 ποτήρι ζάχαρη
1 1/2 ποτήρι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (κοσκινισμένο)
6 αυγά
2 βανίλιες(με κόκκινο καπάκι έβαλα εγώ)

Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να φουσκώσουν,ρίχνουμε τις βανίλιες και τέλος το αλεύρι(κοσκινισμένο)
Βάζουμε σε βουτυροαλευρωμένες θήκες για μαφινς μέχρι την μέση γιατί φουσκώνουν,και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς με αέρα για 15 λεπτά,κάνουμε το τεστ με οδοντογλυφίδα,αν βγαίνει στεγνή όλα καλά,αλλιώς ψήνουμε κάνα δυο λεπτά ακόμα.

Σιρόπι
2 ποτήρια νερό
2 ποτήρια ζάχαρη
1/2 λεμόνι
Το βράζουμε για 3 λεπτά

Σαντιγί
2 φακελάκια γκαρνί με 400 ml γάλα,το χτυπάμε καλά να στέκεται και βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει

Κερασάκια γλασέ ή γλυκό κουταλιού κεράσι ή βύσσινο για διακόσμηση

Κρύα τα μπαμπαδάκια και ζεστό σιρόπι,όχι καυτό

Κόβουμε το καπάκι και βουτάμε το κάτω μέρος με τρυπητή κουτάλα στο σιρόπι.Αφήνουμε να στραγγίσει το περίσσιο και βάζουμε σε πιατέλα ή ταψί,βάζουμε πάνω σαντιγί.

Βουτάμε το καπάκι με τρυπητή κουτάλα στο σιρόπι και το βάζουμε πάνω από την σαντιγί.

Αν θέλουμε βάζουμε και ροζέτες σαντιγί στο καπάκι και βάζουμε εκεί το κερασάκι

Η Συνταγή είναι από κ. Μαρία Λαρου“ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.