Μπακλαβάς με ξηρούς καρπούς, σκέτη ΚΟ-ΛΑ-ΣΗ
Connect with us

Συνταγές

Μπακλαβάς με ξηρούς καρπούς, σκέτη ΚΟ-ΛΑ-ΣΗ

Η Συνταγή είναι από κ. AntzelaSpiros Athanasiou – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”

Διαφήμιση

Δεν υπάρχει λέμε..

ΥΛΙΚΑ:
1 πακέτο φύλλο κρούστα,
200gr καρυδιά,
200gr Αιγίνης,
200gr αμύγδαλα καθαρισμένα,
500gr βούτυρο lurpak,
γαρυφαλλακια

Για το σιρόπι:
650gr ζάχαρη μαυρη,
80gr γλυκόζη,
2 ξυλάκια κανέλα ,
1 πορτοκάλι κομμένο στη μέση,
400gr νερό.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψηνουμε τους ξυρους καρπους στο φουρνο για 10 λεπτα,αφου κρυωσουν λιγο τους αλεθουμε στο μπλέντερ (οχι να γινουν ΛΙΏΜΑ),τους ανακατευουμε με μισο κουταλακι του γλυκου κανελα.

Διαφήμιση

Βουτυρωνουμε το ταψι.Τοποθετούμε 2 φύλλα κάτω πολύ καλά βουτυρωμενα μεταξύ τους,στο δεύτερο φύλλο ξεκινάμε να στρώνουμε μια χούφτα ξύρους καρπους και συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν όλα τα φύλλα, κρατάμε 2 φύλλα για το τέλος και τα στρωνουμε χωρίς γέμιση.

Το βούτυρο πρέπει να είναι μπόλικο σε κάθε φύλλο, μη το λυπάστε ,πρέπει να το πάρει όλο.Αφηνουμε 10 λεπτά στο ψυγείο να κρυώσει και μετά κόβουμε σε κομμάτια.καρφιτσωνουμε ένα γαριφαλακι σε κάθε κομμάτι και ψήνουμε στους 160βαθμούς για 1:30 ώρα.

Βαζουμε το σιρόπι να βράζει για 2 λεπτά .Όταν βγει το γλυκό μας ζεσταίνουμε λίγο το σιρόπι και περιχύνουμε το γλυκό μας.”Το σιρόπι ζεστό το γλυκό καυτο!

Η Συνταγή είναι από κ. AntzelaSpiros Athanasiou “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”

Διαφήμιση

Ποια είναι η επόμενη Συνταγή που θες να δεις σε Βίντεο ?
×
Φανταστική Στριφτή Πίτα με Φέτα!