Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. AntzelaSpiros Athanasiou – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”

Δεν υπάρχει λέμε..

ΥΛΙΚΑ:
1 πακέτο φύλλο κρούστα,
200gr καρυδιά,
200gr Αιγίνης,
200gr αμύγδαλα καθαρισμένα,
500gr βούτυρο lurpak,
γαρυφαλλακια

Διαφήμιση

Για το σιρόπι:
650gr ζάχαρη μαυρη,
80gr γλυκόζη,
2 ξυλάκια κανέλα ,
1 πορτοκάλι κομμένο στη μέση,
400gr νερό.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψηνουμε τους ξυρους καρπους στο φουρνο για 10 λεπτα,αφου κρυωσουν λιγο τους αλεθουμε στο μπλέντερ (οχι να γινουν ΛΙΏΜΑ),τους ανακατευουμε με μισο κουταλακι του γλυκου κανελα.

Βουτυρωνουμε το ταψι.Τοποθετούμε 2 φύλλα κάτω πολύ καλά βουτυρωμενα μεταξύ τους,στο δεύτερο φύλλο ξεκινάμε να στρώνουμε μια χούφτα ξύρους καρπους και συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν όλα τα φύλλα, κρατάμε 2 φύλλα για το τέλος και τα στρωνουμε χωρίς γέμιση.

Το βούτυρο πρέπει να είναι μπόλικο σε κάθε φύλλο, μη το λυπάστε ,πρέπει να το πάρει όλο.Αφηνουμε 10 λεπτά στο ψυγείο να κρυώσει και μετά κόβουμε σε κομμάτια.καρφιτσωνουμε ένα γαριφαλακι σε κάθε κομμάτι και ψήνουμε στους 160βαθμούς για 1:30 ώρα.

Βαζουμε το σιρόπι να βράζει για 2 λεπτά .Όταν βγει το γλυκό μας ζεσταίνουμε λίγο το σιρόπι και περιχύνουμε το γλυκό μας.”Το σιρόπι ζεστό το γλυκό καυτο!

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. AntzelaSpiros Athanasiou “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”

Συνταγές που ξεχώρισαν ...

Προηγούμενο άρθροΥπέροχη καρυδόπιτα με κρέμα όνειρο
Επόμενο άρθροΚαρυδόπιτα με κρέμα – Η γεύση φανταστική!