Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Υλικά 6 8 κομμάτια μπακαλιάρο 4 μέτριες πατάτες κομμένες σε κομμάτια 2 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε φέτες 2 – 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο 1 ντομάτα ώριμη ψιλοκομμένη Αλάτι Πιπέρι Πάπρικα γλυκιά Λάδι Εκτέλεση Κόβουμε το μπακαλιάρο σε κομμάτια και τον βάζουμε σε μια λεκάνη σκεπασμένο με νερό […]

Διαφήμιση

Υλικά
6 8 κομμάτια μπακαλιάρο
4 μέτριες πατάτες κομμένες σε κομμάτια
2 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε φέτες
2 – 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 ντομάτα ώριμη ψιλοκομμένη
Αλάτι
Πιπέρι
Πάπρικα γλυκιά
Λάδι

Εκτέλεση
Κόβουμε το μπακαλιάρο σε κομμάτια και τον βάζουμε σε μια λεκάνη σκεπασμένο με νερό για να ξαρμυρίσει.

Αλλάζουμε νερό 4-5 φορές την ημέρα ίσως και περισσότερο. Για να ξαρμυρίσει καλά θέλει περίπου 36 ώρες.

Όταν είναι έτοιμος τον βάζουμε σε ένα τρυπητό για να φύγουν τα πολλά υγρά του. Σε μια κατσαρόλα χαμηλή βάζουμε το λάδι και σωτάρουμε το κρεμμύδι το σκόρδο και το κρεμμυδάκι το φρέσκο, ρίχνουμε και τίς πατάτες και τις σωτάρουμε και αυτές λίγο.

Στη συνέχεια ρίχνουμε τη ντομάτα το αλάτι το πιπέρι την πάπρικα και ένα ποτήρι του κρασιού νερό.

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μας και βάζουμε το μπακαλιάρο ανάμεσα στις πατάτες. Το αφήνουμε να βράσει σέ χαμηλή φωτιά.

Αν χρειαστεί νερό προσθέτουμε. 10 λεπτά πριν σβήσουμε το φαγητό μας ρίχνουμε και το μαϊντανό.

Το φαγητό αυτό δεν το ανακατεύουμε γιατί ο μπακαλιάρος θα διαλυθεί. Μόνο κουνάμε την κατσαρόλα γύρω γύρω για να μη μας αρπάξει.
katerinasrecipes