Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές
Διαφήμιση

Υλικά
14-16 μπάρες
450 γρ. αποξηραμένα δαμάσκηνα (χωρίς κουκούτσια)
1 φλ. ωμά ή ψημένα αμύγδαλα (χωρίς φλοιό)
1/2 φλ. σοκολάτα υγείας σε κομμάτια (ή σε σταγόνες)
1/2 φλ. λιναρόσπορο
2-3 κ.σ. μέλι
2 κ.σ. φυστικοβούτυρο (ή ταχίνι ίσως;;)
1/2 φλ. άγλυκο κακάο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καλύπτω με λαδόκολλα ένα ταψί 20×20 εκ. για brownies (ή ένα αλουμινένιο μίας χρήσης) με τρόπο που να εξέχει η λαδόκολλα από όλες τις πλευρές.

Δες και αυτό!
Eκλερ σπιτικά όνειρο !!!

Σε ένα μίξερ (ή food processor) ρίχνω τα αμύγδαλα και τα χτυπώ μέχρι να μοιάζουν με χονδρά ψίχουλα.

Προσθέτω τα κομμάτια σοκολάτας και τον λιναρόσπορο και ξαναχτυπάω μέχρι να αλεσθούν όλα τα υλικά καλά. Μεταφέρω το μείγμα σε ένα μπολ.

Τοποθετώ τα δαμάσκηνα, το μέλι, το φυστικοβούτυρο και το κακάο στο μίξερ και τα χτυπάω μέχρι να τεμαχιστούν καλά και στην συνέχεια να ομογενοποιηθούν.

Προσθέτω κατόπιν το μείγμα του αμυγδάλου και χτυπάω για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να δέσουν ξανά όλα τα υλικά.

Δες και αυτό!
Ζύμη σε σακούλα για να φτιάξεις τα πάντα

Ρίχνω το μείγμα στο ταψί με την λαδόκολλα και το στρώνω ομοιόμορφα πιέζοντας με μία σπάτουλα. Διπλώνω τις άκρες της λαδόκολλας πάνω στο μείγμα, ξαναπιέζω και τέλος τοποθετώ ένα πιάτο για βάρος. Τοποθετώ το ταψί στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον.

Αφού στερεοποιηθεί το μείγμα, το μεταφέρω σε επίπεδη επιφάνεια και κόβω τις μπάρες σε παραλληλόγραμμα ή τετράγωνα κομμάτια. Τυλίγω το κάθε κομμάτι σε αντικολλητικό χαρτί (λαδόκολλα).

Δες και αυτό!
Μαλακό και ελαφρύ Κέικ Μανταρίνι

ΠΗΓΗ:cookpad.com

Διαφήμιση