Μουστοκούλουρα τραγανά και νόστιμα!!
Connect with us

Μπισκοτα – Κουλουρια

Μουστοκούλουρα τραγανά και νόστιμα!!

Η συνταγή είναι από το κανάλι Sotiria amor

Διαφήμιση

Υλικά
-500ml μούστο έτοιμο για χρήση
-300ml ελαιόλαδο
-200ml σπορέλαιο
-50ml κονιάκ
-1κτγ. μαγειρική σόδα
-11/2κτγ. γαρύφαλλο τριμμένο
-2κτγ. κανέλα τριμμένη
-250γρ. ζάχαρη
-1κτσ. μπέικιν πάουντερ
-1300-1500γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Θα ξεκινήσουμε την συνταγή βάζοντας σε μία λεκάνη τα εξής υλικά. Μούστο, ελαιόλαδο, σπορέλαιο, και ζάχαρι και ανακατεύουμε καλά. Οταν θα λιώσει η ζάχαρι, θα προσθέσουμε την κανέλα και το γαρύφαλλο και θα συνεχίσουμε το ανακάτεμα.

Στο φλυτζάνι με το κονιάκ, αδειάζουμε τώρα την σόδα, ανακατεύουμε λίγο και ρίχνουμε αυτό το μίγμα στη λεκάνη, προσθέτοντας και το baking powder. Ανακατεύουμε.

Σειρά έχει τώρα να ρίξουμε σταδιακά ανακατεύοντας, το αλεύρι στη λεκάνη. Θα χρειαστούν περίπου 1300 έως 1500 γραμμάρια αλευριού. Κατόπιν με τη μαρίζ θα γυρίσουμε τη ζύμη στη λεκάνη. Η ζύμη μας θα είναι έτοιμη, όταν θα μπορούμε να την πλάσουμε εύκολα στα χέρια μας, διαφορετικά θα χρειαστεί να προσθέσετε λίγο αλεύρι ακόμα. Ενας άλλος τρόπος είναι να δείτε εάν η ζύμη ξεκολλάει από την λεκάνη. Εάν ναί, τότε η ζύμη είναι σωστά φτιαγμένη.

Διαφήμιση

Το επόμενο βήμα είναι να πλάσουμε τα μουστοκούλουρα. Σε μία λαμαρίνα ψησίματος, θα βάλουμε λαδόκολλα και λαδώνουμε ελαφρώς τα χέρια μας. Παίρνουμε ζύμη και την πλάθουμε δίνοντάς της συνήθως ένα στρογγυλό σχήμα στα μουστοκούλουρα και τα βάζουμε στη λαμαρίνα. Το μέγεθος και το σχήμα μπορεί να ποικίλει ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

Θα βάλουμε τη λαμαρίνα στο φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς για περίπου 35 έως 40 λεπτά.

Τα μουστοκούλουρά μας μετά και το ψήσιμο είναι έτοιμα.

Καλή σας απόλαυση!

Δείτε την εκτέλεση στο βίντεο που ακολουθεί:

Η συνταγή είναι από το κανάλι Sotiria amor

Διαφήμιση
×
Εύκολο και Οικονομικό Γλυκό Ψυγείου, με μπισκότα πτι μπερ!