Η Συνταγή είναι από κ. Sophia Gazi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

ΥΛΙΚΑ
Μπεσαμέλ

1,5 λίτρο γάλα
8 κς αλεύρι
2 κς βουτυρο
Αλάτι πιπέρι μοσχοκάρυδο
1/2 κούπα παρμεζάνα τριμμένη
2 αυγά

Διαφήμιση

Βάζουμε το γάλα στη κατσαρόλα με το αλεύρι κι ανακατεύουμε συνέχεια να μη σβολιασει και μόλις γίνει ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά πλην των αυγων τα οποία τα βάζουμε αφού κρυώσει !

Κιμάς:
500 γρ κιμά
1/2 ποτηράκι κρασί κόκκινο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμενο
3 κόκκους μπαχάρι
1 ξυλάκι κανέλα
1 κουτί ντοματοχυμο
Ελαιόλαδο , αλάτι, πιπέρι & λίγη πάπρικα γλυκιά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τσιγαριζουμε το κρεμμύδι και ρίχνουμε να τσιγαριζουμε και τον κιμά μέχρι να αλλάξει χρώμα ! Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί ρίχνουμε το ντοματοχυμο , λίγο νεράκι κι όλα τα υπόλοιπα ! Και αφήνουμε να σιγοβράσει !

Κόβουμε σε ροδέλες 5-6 πατάτες κι άλλες τόσες μελιτζάνες κ τηγανίζουμε μέχρι να μαλακώσουν ! Τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτι να φύγουν τα πολλά λάδια !

Αφού γίνουν όλα στρώνουμε σε ενα ταψί ή πυρέξ μια στρώση πατάτες , από πάνω μελιτζάνες κι επαναλαμβάνουμε αν έχουμε πολλές ! Ύστερα τον κιμά κ τέλος τη μπεσαμέλ ! Ψήνουμε σε προθέρμασμενο φούρνο στους 180 μέχρι να πάρει χρώμα η μπεσαμέλ

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Sophia Gazi“ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Συνταγές που ξεχώρισαν ...

Προηγούμενο άρθροΥπέροχα μπισκοτάκια cookies
Επόμενο άρθροΕξαιρετική πίτα με άψογο φύλλο, πλούσια γέμιση και μοναδική γεύση