Υλικά
30 γρ. ζελατίνη σε φύλλα
100 γρ. ζάχαρη
60 γρ. νερό
χυμός από 1 μοσχολέμονο (25 γρ.) ή 1 λεμόνι ξύσμα από 1 μοσχολέμονο ή 1 λεμόνι (ακέρωτα) 300 γρ. κρέμα γάλακτος περίπου 35% λιπαρά, παγωμένη, απευθείας από το ψυγείο
500 γρ. γιαούρτι, σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 κουτ. γλυκού καρδάμωμο
γλυκό του κουταλιού φράουλα
μερικά φύλλα μέντας ή δυόσμου, για διακόσμηση
Μερίδες 4

Διαδικασία
Μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε λίγο παγωμένο νερό ώστε να μαλακώσουν. Στο μεταξύ, ρίχνουμε τη ζάχαρη, το νερό, το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού σε μια μικρή κατσαρόλα και την τοποθετούμε στη φωτιά. Μόλις διαλυθεί η ζάχαρη, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνης, αφού τα στύψουμε με τα χέρια να στραγγίσουν από το περιττό νερό.

Ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί η ζελατίνη και αφήνουμε το μείγμα κατά μέρος ώστε να γίνει χλιαρό. Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με το σύρμα, μέχρι να γίνει παχύρρευστη, σαν γιαούρτι. Ανακατεύουμε σε ένα μεγάλο μπολ το γιαούρτι, το καρδάμωμο και το σιρόπι με τη ζελατίνη.

Διαφήμιση

Τέλος, ενσωματώνουμε την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας απαλά με μια κουτάλα ή μαρίζ. Μοιράζουμε τη μους σε μικρά μπολ ή σε ποτήρια του μαρτίνι ή του ουίσκι και τα αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες. Σερβίρουμε με μερικές κουταλιές γλυκό κουταλιού φράουλα. Διακοσμούμε με φύλλα μέντας ή δυόσμου.

Συμβουλές

Αν θέλουμε, μπορούμε να βάλουμε ολόκληρη την ποσότητα της μους σε ένα μεγάλο γυάλινο μπολ σερβιρίσματος και στη συνέχεια να το μοιράσουμε σε μερίδες.

Διαφήμιση

Μπες για περισσότερες νόστιμες συνταγές στο http://www.glykesistories.gr