Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Η Συνταγή είναι από κ. Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”. Φανταστικό κέικ, καλοψημενο, αρωματικο, αφρατο, και φυσικά νόστιμο! […]

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Φανταστικό κέικ, καλοψημενο, αρωματικο, αφρατο, και φυσικά νόστιμο! Το απόλυτο συνοδευτικό για το καφεδάκι μας..

ΥΛΙΚΑ
250 γρ. Φαριναπ
1 κ.σ. Κακάο
200 γρ. καστανή ζάχαρη
200 γρ. βιταμ soft
2 αυγά
60 ml καφέ ( 2 κ.σ. Νες καφέ διαλυμένο σε ζεστό νερό)
3 κ.σ. νερό
1 σακουλάκι τρούφα γάλακτος

Γλάσο
6 κ.σ. άχνη ζάχαρη
3 κ.σ. καφέ ( 1 κ.σ. Νες καφέ διαλυμένο σε ένα φλιτζανακι ζεστό νερό)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε αρχικά το βιταμ σε κατσαρολάκι και το αφήνουμε για να πέσει η θερμοκρασία του. Φτιάχνουμε τον καφέ και τον αφήνουμε να χλιαρεψει….

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ…

Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με την καστανή ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει το μείγμα… Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, τον καφέ και το νερό….

Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και ρίχνουμε κοσκινισμένο το αλεύρι και το κακάο, να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε και την τρούφα…

Ρίχνουμε το μείγμα στη βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς αέρα για 45 περίπου λεπτά στον αέρα…

Όταν είναι έτοιμο, αφήνουμε να κρυώσει καλά και στη συνέχεια ρίχνουμε το γλάσο.

Για το γλάσο, ανακατεύουμε σε ένα μπολ την άχνη και ρίχνουμε σιγά-σιγά τον καφέ μέχρι να σχηματιστεί μια σφιχτή κρέμα.

Η Συνταγή είναι από κ. Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.