ΜΟΣΧΑΡΙ ΓΚΟΥΛΑΣ - Σκέτη νοστιμιά
Connect with us

Κρεας

ΜΟΣΧΑΡΙ ΓΚΟΥΛΑΣ – Σκέτη νοστιμιά

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό μοσχάρι ελιά κομμένο σε μπουκιές
  • 2 κουτ. σουπ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 μέτρια καρότα κομμένα σε λεπτές λωρίδες
  • 2 κλωναράκια σέλερι ψιλοκομμένο
  • 2 κόκκινες πιπεριές ψιλοκομμένες
  • 5 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 4 κουτ. σουπ. γλυκιά πάπρικα
  • 2 κουτ. σουπ. σπόρους κύμινο
  • 4 κουτ. σουπ. πελτέ ντομάτας
  • 3 φύλλα δάφνης
  • 8 φλιτζάνια ζωμό βοδινού
  • αλάτι, πιπέρι

Διαφήμιση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύετε το αλεύρι με 1 κ.γ. αλάτι και 1 κ.γ. πιπέρι. Προσθέτετε το κρέας και ανακατεύετε καλά έτσι ώστε όλα τα κομμάτια να καλυφθούν με αλεύρι.

2. Ζεσταίνετε σε μια μεγάλη κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρέας μέχρι να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές. Αφαιρείτε το κρέας και το αφήνετε στην άκρη.

3. Ρίχνετε στην ίδια κατσαρόλα τα κρεμμύδια, τα καρότα, το σέλινο, κόκκινη πιπεριά και το σκόρδο και τα σοτάρετε καλά για 10 λεπτά περίπου μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν. Προσθέτετε το κρέας, την πάπρικα, τους σπόρους κύμινου, τον πελτέ ντομάτας τα φύλλα δάφνης, το ζωμό βοδινού και ανακατεύετε καλά. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε για τουλάχιστον 2 ώρες. Σερβίρετε το γκούλας ζεστό.

Διαφήμιση

ΧΡΗΣΙΜΟ

Αν η σάλτσα σας δεν χυλώσει αρκετά ή την θέλετε λίγο πιο πυκνή, μπορείτε να την δέσετε προσθέτοντας λίγο 1 κ.σ. αλεύρι που έχετε σοτάρει σε 1 κ.σ. βούτυρο.

×
Απλά τυροπιτάκια με ζύμη γιαουρτιού (Εύκολη και Αφράτη Ζύμη)!