Η Συνταγή είναι από κ. Chrisa Vasilopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Διαφήμιση

Αφράτα και τραγανά που δεν κολλάνε στον ουρανίσκο..

ΥΛΙΚΑ
1 ποτήρι(250)ml πετιμεζι
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι πορτοκαλάδα
1 και μισό ποτήρι λάδι
1 κγ μπεηκιν
1 φακ σόδα (18 gr)
1 κσ κανέλα
μισό κγ γαρύφαλλο
μια μύτη κγ αλάτι
1,100/1,200gr αλεύρι

Διαφήμιση

Η ζύμη αφρατη μαλακή.

Όχι πολύ ζύμωμα απλά γυρίζουμε τη ζύμη να ξεκολλάει από τη λεκάνη…

Τα υγρά μετρημένα σε μεζούρα 250 ml..

ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Σε μπωλ ζυγίζουμε το αλεύρι περασμένο από σιτα και ανακατεύουμε το μπεηκιν.

Σε λεκάνη ρίχνουμε το λάδι, ζάχαρη, πετιμεζι την πορτοκαλάδα μαζί με τη σόδα τα κανελογαρυφαλλα και ανακατεύουμε λίγο με σύρμα η με το χέρι να διαλυθεί η ζάχαρη.

Προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά διπλωνοντας απαλά τη ζύμη. Όταν αρχίσει να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της λεκάνης δοκιμάζουμε με στεγνό χέρι τη ζύμη αν δεν κολλάει είμαστε έτοιμοι.

Στρώνουμε λαμαρινες με λαδόκολλα πλάθουμε και ψήνουμε αέρα στους 180 για 15 λεπτά .

Βγαίνουν γύρω στα 80 κουλουράκια. 3 λαμαρινες σκαρτες.

Διαφήμιση

Η Εκτέλεση είναι από κ. Αναστασια Βλαχου“ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Συνταγές που ξεχώρισαν...

Προηγούμενο άρθροΑφράτα λαχταριστά και άκρως απολαυστικά τυροκούλουρα
Επόμενο άρθροΈνα ραβανί είναι ότι πρέπει