Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές
Διαφήμιση

Υλικά

Φύλλα για πίτα
  • 120 γρ. βούτυρο
  • 300 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 2 ξινά μήλα τριμμένα
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 φλ. σταφίδες μαύρες
  • 1 φλ. μαύρη ζάχαρη
  • ¼ φλ. ξύδι
  • ¼ φλ. μηλόξυδο
  • ½ κ.τ.γ. γαρύφαλλο
  • ½ κ.τ.γ. μοσχοκάρυδο
  • ½ κ.τ.γ. κανέλα
  • ½ κ.τ.γ. πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 2 κ.τ.σ. ρούμι
Για τα φύλλα:
  • 60 γρ. βούτυρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τοποθετούμε τον κιμά και το κρεμμύδι σε μια κατσαρόλα και τον τσιγαρίζουμε μέχρι να πάρει χρώμα. Συμπληρώνουμε με νερό μέχρι να καλυφθεί και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.

Δες και αυτό!
Νόστιμα πιροσκί με ωραία αφράτη ζύμη και γέμιση κιμά

Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά ώστε να σιγοβράσει για 1 ώρα, ανακατεύοντας ανά διαστήματα.

Όταν είναι έτοιμο το μίγμα κιμά, αφαιρούμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.

Τοποθετούμε σε μια φόρμα τα μισά φύλλα για την πίτα, αφού τα έχουμε αλείψει με βούτυρο. Ρίχνουμε σιγά σιγά το μίγμα κιμά προσέχοντας να απλωθεί ομοιόμορφα παντού.

Δες και αυτό!
Οικογενειακό ζουμερό γεμιστό Ρολό κιμά

Προσθέτουμε τα υπόλοιπα φύλλα, αφού τα αλείψουμε ένα ένα με το βούτυρο.

Χαράσσουμε την πίτα και ψήνουμε στους 200-250 βαθμούς για 1 ώρα.

Σερβίρεται ζεστή.

Δείτε περισσότερες νόστιμες συνταγές στο : dimitrisskarmoutsos

Διαφήμιση