Η Συνταγή είναι από κ. Γιάννης Αραμπατζής – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΕΒΕΛΙΝΑΣ”

Υλικά
Πέντε περγαμόντα
Ζάχαρη
3 φλυτζάνια του καφέ νερό
2 ρολά από γλυκό περγαμόντο (αν έχουμε).

Εκτέλεση
Αφαιρούμε πολύ προσεκτικά ότι έχει απομείνει από την εσωτερική λευκή ψίχα,τις μεμβράνες και τα κουκούτσια,κόβοντας σε κομμάτια.

Βάζουμε το καθαρισμένο φρούτο στη κατσαρόλα,μαζί με το νερό και το βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία για περίπου 20-25 λεπτά μέχρι να λιώσουν τα κομμάτια καλά και ανακατεύουμε για να μην κολλήσει.

Μόλις λιώσουν καλά το κομμάτια και αφαιρέσουμε τυχόν κουκούτσια ή μεμβράνες αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αδειάζουμε τον ζεστό χυλό σε ένα βαθύ μεταλλικό μπολ.

Μετράμε με μια κούπα τον χυλό,τον βάζουμε ξανά στην κατσαρόλα και ανάλογα βάζουμε τη ζάχαρη σε αναλογία ένα προς ένα.

Αφήνουμε τη μαρμελάδα να βράσει σε χαμηλής έντασης φωτιά,ανακατεύουμε συχνά πυκνά για να μην κολλήσει,μέχρι να δέσει καλά.

Πριν το τέλος ψιλοκόβουμε τα κομμάτια από το γλυκό περγαμόντο (αν έχουμε),τα προσθέτουμε στη μαρμελάδα και ανακατεύουμε.

Σβήνουμε το μάτι και μόλις σταματήσει να κοχλάζει την βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα,τα κλείνουμε καλά και τα γυρίζουμε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν.

Η Συνταγή είναι από κ. Γιάννης Αραμπατζής “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΕΒΕΛΙΝΑΣ”

Συνταγές που ξεχώρισαν ...

Προηγούμενο άρθροΕξαιρετικό αφράτο κέικ πορτοκαλιού με σταφίδες
Επόμενο άρθροΤέλεια καρυδόπιτα.. Μοναδική γεύση και εύκολη εκτέλεση