Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ 6 αυγά 3/4 κούπας αλεύρι 3 κ.σ κακάο 1/2 κούπα ζάζαρη 1 βανίλια 2 κ.γ μπέικιν […]

Διαφήμιση

ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ

6 αυγά
3/4 κούπας αλεύρι
3 κ.σ κακάο
1/2 κούπα ζάζαρη
1 βανίλια
2 κ.γ μπέικιν
1 πρέζα αλάτι

-Χτυπάω αυγά με ζάχαρη και αλάτι 5 λεπτά.Προσθέτω τα στερεά υλικά κοσκινισμένα ανακατεύοντας απαλά με σπάτουλα.

Αδειάζω το μίγμα σε φόρμα 26-28 εκ. αβουτύρωτη στρωμένη με λαδόκολα και ψήνω στους 180 20 λεπτά περίπου.Αφού κρυώσει το χωρίζω σε 3 δίσκους.

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
1 κούπα ζάχαρη
1 1/2 κούπα νερό
1 κ.γ χυμό λεμόνι
1 βανίλια

-Βράζω μόνο 1 λεπτό.Αφήνω να κρυώσει.

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ ΚΡΕΜΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ
2 μόρφατ κονσέρβες κρύες από το ψυγείο 2-3 ώρες
1 καραμελωμένο γάλα ζαχαρούχο
2 βανίλιες

-Χτυπάω τα μόρφατ 5 λεπτά να φουσκώσουν καλά και προσθέτω τις βανίλιες και το καραμελωμένο γάλα.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ
200 γρ.ζάχαρη
200 γρ. νερό
200 γρ.κρέμα γάλακτος
1 κ.γ κορν φλάουρ
4 γρ.φύλλα ζελατίνης
1 βανίλια

-Σε κατσαρόλι ρίχνω λίγη λίγη τη ζάχαρη να γίνει καραμέλα.Η διαδικασία έχει ως εξης:Ρίχνω λίγη ζάχαρη και όταν λιώσει ρίχνω λίγη ακόμα.Όταν ξαναλιώσει προσθέτω κι άλλη μέχρι να λιωσει όλη η ζάχαρη.Αφαιρώ από τη φωτιά.

Από το νερό κρατάω 2 κ.σ και διαλύω μέσα το κορν φλάουρ.Το υπόλοιπο νερό το προσθέτω στην καραμέλα και το βάζω πάλι στη φωτιά.(Προσοχή πιτσιλάει!)

Θα πετρώσει λίγο αλλά θα ξαναλιώσει.Προσθέτω το διαλλυμένο κορν φλάουρ ανακατεύοντας και ρίχνω και την κρέμα γάλακτος.Ίσως πετρώσει ξανά,αλλά συνεχίζω το ανακάτεμα.

Τέλος αφαιρώ από τη φωτιά,ρίχνω τη βανίλια και τις ζελατίνες που τις έχω μουλιάσει πριν σε κρύο νερό.Αδειάζω την κρέμα καραμέλας σε ένα μπολ ανοξείδωτο και βάζω το μπολ μέσα σε ένα άλλο μπολ με παγωμένο νερό και παγάκια.Ανακατεύω μέχρι η καραμέλα να γίνει χλιαρή.

ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
2 κουτιά γάλα εβαπορέ
2 κουβερτούρες
2 αυγά
3-4 κουταλιές κακάο
1 κουταλιά βιταμ
1 φλιτζάνι του ελληνικού ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τα βάζεις όλα μαζί στην κατσαρόλα. Αν θες χτυπά πρώτα λίγο τα αυγά. Με το σύρμα ανακατεύεις απο την αρχή συνέχεια.

Εγω το βάζω απο την αρχή στην δυνατή φωτιά. Αυτό αρχίζει κ πήζει. Όταν πήξει αρκετά το αποσύρσεις κ το αφήνεις να κρυώσει ανακατεβοντας το κάθε τόσο για να μη κάνει κρουστά.

Όταν γίνει χλιαρό ακουμπάς πάνω απο την κρεμά μια μεμβράνη για να μη κάνει κρουστά. Όταν κρυώσει τελείως ειναι έτοιμη.

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ
-Σε πιατέλα βάζω 1 τσέρκι και τοποθετώ 1 δίσκο παντεσπάνι.Σιροπιάζω με πινέλο και αδειάζω την σοκολατενια κρέμα.
Ξανά παντεσπάνι,σιρόπι και κρέμα καραμελα

Βάζω την τούρτα στην κατάψυξη να παγωσει 2 ωρίτσες.
Την ξεφορμάρω και την περιχύνω με τη σάλτσα καραμέλας.

Αυτη που θα περισέψει την ανακατεύω με λίγο σιρόπι σοκολάτας η λιωμενη κουβερτούρα,ή Μερέντα.Επίσης θα περισέψει λίγη κρέμα ή κρατήστε λίγη για τη διακόσμηση.

-Βάζω σε σακουλιτσα την σοκολατένια σάλτσα καραμέλας και διακοσμω όπως θέλω από πάνω.

Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Σοφης Τσιωπου – Ουρανία Καρδάμη” (Μαγειρικές Ανησυχίες)
Δείτε περισσότερες νόστιμες συνταγές στο : dimiourgiestisnias