Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές
Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι της κ. Αρχοντία Τουαντζόγλου – “Μαγειρικές Απολαύσεις”.

ΥΛΙΚΑ
Για το κεικ

1 φαρινα απ
250 βούτυρο ( εγώ βάζω λουρπακ)
1/2 κούπα κακάο
2 αυγά
1 βανίλια
2 κούπες ζάχαρη
2 1/2 κούπες γάλα
1 1/2 κουταλάκι γλυκού σόδα
2 κουταλάκια μπεικν
Για την γκαναζ
325 κουβερτούρα
400 κρεμα γάλακτος
2 κουταλιά βούτυρο.

Εκτέλεση
Όλα σε θερμοκρασία δωματίου
χτυπάμε το βούτυρο ένα ένα τα αυγά μετα ζάχαρη γάλα βανίλια μπεικιν σόδα κακαο και τέλος αλεύρι ότι προσθέτουμε το χτυπάμε καλά όταν βάλουμε το αλεύρι το χτυπάμε λίγο.

Δες και αυτό!
Θέλετε κάτι εύκολο και γρήγορο; Ομελέτα φούρνου με πατάτα και λουκανικάκια

(Χρησιμοποιούμε μπεικιν για να μην γίνει σαν κεικ, να έχει τα κενά στο φούσκωμα να είναι αφράτη δεν το θέλουμε σφιχτό για να μπει η γκαναζ να γίνει σοκολατοπιτα!)

Βάζουμε στο ταψί ψήνουμε στους 180 50 λεπτά στην προτελευταία σχάρα του φούρνου.
Μόλις βγάλουμε το κεικ το τρυπάμε καλά και το κόβουμε το βάζουμε στην άκρη μετα απο 10 λεπτά κάνουμε την γκαναζ βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι την κρεμα γάλακτος και το βούτυρο μόλις πάει να βράσει αποσύρουμε βάζουμε την κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και την ριχνουνε πάνω στο κέικ!

Δες και αυτό!
Νόστιμα και εύκολα Πτι φουρ

Η Συνταγή είναι της κ. Αρχοντία Τουαντζόγλου – “Μαγειρικές Απολαύσεις”.

Διαφήμιση