Διαφήμιση

Υλικά
• 3 ποτήρια αλεύρι
• 1 φλιτζάνι κεφίρ
• 50 ml φυτικό λάδι
• 2 αυγά
• 5 γρ. αλάτι
• 3 γρ.μαγειρική σόδα
• ζάχαρη – 30 g
Γέμιση
• 400 γραμμάρια κιμά
• 30 ml γάλα
• 2 κρεμμύδια
• αλάτι και μαύρο πιπέρι
• φυτικό λάδι

Εκτέλεση
Ρίχνουμε το κεφίρ σε ένα μπολ, προσθέτουμε τη σόδα και ανακατεύουμε. Αφήστε το κεφίρ με την σόδα για δέκα λεπτά. Μετά από αυτό το διάστημα, ρίξτε μέσα τα αυγά, το αλάτι , το λάδι και ανακατέψτε. Προσθέτουμε σταδιακά αλεύρι.

Ζυμώστε μία μαλακή ζύμη και τοποθετήστε την σε πλαστική σακούλα για μισή ώρα για να ξεκουραστεί.

Διαφήμιση

Ενώ η ζύμη μας αναπαύεται, ετοιμάστε τη γέμιση . Ψιλοκόψτε τα κρεμμύδια και τα ρίχνετε στο κιμά. Αλατοπιπερώνετε και ρίξτε το γάλα. Ζυμώνετε.

Χωρίστε τη ζύμη σε μπάλες. Στο κέντρο κάθε μπάλας βάζετε ένα μπαλάκι κιμά , αφήνοντας μια μικρή τρύπα στην κορυφή.

Ρίχνουμε πολύ λάδι στο τηγάνι και το θερμαίνουμε καλά. Στο λάδι βάλτε τα πιτάκια με την τρύπα κάτω και τηγανίστε μέχρι να ροδίσουν και στις δύο πλευρές. Στραγγίζετε το υπερβολικό λάδι.

via

Διαφήμιση

ΧΡΥΣΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Συνταγές που ξεχώρισαν ...

Προηγούμενο άρθροΦτιάξτε τα πιο ωραία γλυκιά αλλά νηστίσιμα τρουφάκια, εύκολα και γρήγορα.
Επόμενο άρθροΑκαταμάχητο Γαλακτομπούρεκο με τέλειο σιρόπι και τραγανό φύλλο..