Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Υλικά 1 μικρή συκευασία κρέμα γάλακτος [200 γρ.] 40 γρ. ζάχαρη άχνη 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα [400 γρ.] 1/2 κουτί […]

Διαφήμιση

Υλικά
1 μικρή συκευασία κρέμα γάλακτος [200 γρ.]
40 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα [400 γρ.]
1/2 κουτί γάλα εβαπορέ [200 γρ.]
1 καψουλίτσα βανίλια
μπισκότα όρεο σε κομματάκι

Εκτέλεση
Όλα τα υλικά να μείνουν στο ψυγείο τουλάχιστον μισή ώρα πριν την παρασκευή. Χτυπάμε με το μίξερ τη κρέμα γάλακτος με την άχνη προσθέτοντας και το γάλα εβαπορέ για να γίνει μια πηχτή σαντιγί. Γενικά το μυστικό για να μην βγει σκληρό το παγωτό είναι να χτυπηθεί πολύ καλά η σαντιγί.

Προσθέτουμε σιγά σιγά και το ζαχαρούχο γάλα συνεχίζοντας το χτύπημα για άλλα 3 λεπτά περίπου και βάζουμε το παγωτό μας στη κατάψυξη.

Μετά από 30-40΄[για να αποφύγουμε να μείνουν τα μπισκοτάκια στον πάτο] βγάζουμε το μείγμα του παγωτού μας από τη κατάψυξη, το χτυπάμε ακόμα λίγο και προσθέτουμε τα μπισκότα, τα ανακατεύουμε ελαφρώς και το ξαναβάζουμε στη κατάψυξη. Μόλις παγώσει σερβίρουμε σε μπολάκια και πασπαλίζουμε -προαιρετικά- με σιρόπι σοκολάτας ή άλλο της αρεσκείας μας ή ξηρούς καρπούς.

sintayes.gr