Η Συνταγή είναι από κ. Αννα Κασσανδρεια – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

ΥΛΙΚΑ
600 μλ γάλα
4 αυγά
300 γρ αλεύρι
2 κοφτές κ.σ ζάχαρη
1/2 κ.γ αλάτι
1 βανίλια
1 γεμάτη με μύτη κ.σ κακάο
50 γρ ελαιόλαδο
150 νερό….

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε πρώτα καλά τα αυγά και στην συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι τη ζάχαρη το αλάτι τη βανίλια και το νερό…Ανακατεύουμε καλά με το μίξερ.

Όταν το ανακατέψουμε καλά προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα. Και στο τέλος με ένα αυγοδαρτη η μια κουταλιά ανακατεύουμε και το λάδι….

Αφαιρούμε 300μλ από το μίγμα και μέσα στα 300 μλ προσθέτουμε το κακαο. Ανακατέψτε. Μετά το βάζουμε σε μπουκάλι από κέτσαπ με μύτη ( για να κάνω το σχέδιο τους κύκλους) .

Αν σε περίπτωση δεν έχετε μπορείτε να το κάνετε με μικρό πλαστικό μπουκαλι από νερό. Τρυπηστε το καπάκι με μαχαίρι.

Στην συνέχεια βάζουμε σε ζεστό τηγάνι μια κουτάλα από το άσπρο μίγμα το απλώνουμε καλά και μόλις ξεκινήσει ελαφρώς να στεγνώνει κάνουμε το σχέδιο από πάνω με το κακάο.

Αφήνουμε λίγο να ψηθεί και μόλις στεγνώσει και το κακάο γυρνάμε την κρέπα από την άλλη και αφήνουμε να ψηθεί…..

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Αννα Κασσανδρεια“ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.