Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Υλικά 500 γρ. γαρίδες φρέσκιες [ή και κατεψυγμένες] 5 κ.σ. ελαιόλαδο 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες 2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό […]

Διαφήμιση

Υλικά
500 γρ. γαρίδες φρέσκιες [ή και κατεψυγμένες]
5 κ.σ. ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
1/2 φλ. τσ. λευκό κρασί
170 γρ [ένα μικρό κουτάκι] γάλα εβαπορέ
1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού [προαιρετικά]
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Ξεπαγώνετε τις γαρίδες [αν έχετε πάρει κατεψυγμένες] τις καθαρίζετε βγάζοντας το εντεράκι τους και αφήνετε μόνο την ουρίτσα τους.

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι, σοτάρετε το σκόρδο για 1/2 λεπτό προσθέτετε τις γαρίδες και τις σοτάρετε από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσουν. Αλατίζετε και “σβήνετε” με το κρασί.

Προσθέτετε το γάλα εβαπορέ και αφήστε το να βράσει για 3-4 λεπτά. Προσθέστε τέλος [προαιρετικά] και το χυμό λεμονιού .

Εν” το μεταξύ σε μια κατσαρόλα βράζετε ρύζι πιλάφι το οποίο σερβίρετε ζεστό σε μια μεγάλη πιατέλα. Περιχύνετε το ρύζι με τις γαρίδες με τη σάλτσα τους και πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μαϊντανό.

sintayes.gr

Διαφήμιση