Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Υλικά 3 αυγά 200γρ ζάχαρη 80g ηλιέλαιο 125-150 γρ της βανίλιας γιαούρτι ( ή σκέτο γιαούρτι) 100g κορν φλάουρ 250g […]

Διαφήμιση

Υλικά

3 αυγά
200γρ ζάχαρη
80g ηλιέλαιο
125-150 γρ της βανίλιας γιαούρτι ( ή σκέτο γιαούρτι)
100g κορν φλάουρ
250g αλεύρι
2 μήλα
1 κουταλάκι σκόνη μπέικιν πάουντερ(16g)
μερικές σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικά)

για το γλάσο
8 g κορν φλάουρ
125 ml νερού
50 g ζάχαρη

Εκτέλεση

Χτυπάτε τα αυγά στο μίξερ. Προσθέτετε τη ζάχαρη, το σπορέλαιο, το γιαούρτι και μερικές σταγόνες βανίλιας.

Προσθέστε το κόρν φλάουρ και συνεχίστε να ανακατεύετε, και στη συνέχεια ρίχνετε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.

Καθαρίστε και κόψτε σε κύβους ένα μισό μήλο και προσθέστε το στη ζύμη κρατήστε τα υπόλοιπα μήλα. Αναμιγνύουμε με μια σπάτουλα και η ζύμη της βάσης είναι έτοιμη.

Αναμιγνύετε και αλευρώνετε μια στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 26 cm. Ρίξτε το μείγμα και ισιώστε την επιφάνεια με μια σπάτουλα.

Τώρα κόβετε σε λεπτές φέτες τα υπόλοιπα μήλα και τα τοποθετείτε σε όλη την επιφάνεια σε ομόκεντρους κύκλους ξεκινώντας από την εξωτερική άκρη μέχρι το κέντρο.

Ψήνετε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.

Μόλις κρυώσει η μηλόπιτα την τοποθετείτε σε ένα δίσκο.

Σε μια κατσαρόλα, λειώστε 8 g κορν φλάουρ και 125 ml νερού, ανακατέψτε καλά και στη συνέχεια προσθέστε 50 g ζάχαρης και μερικές σταγόνες βανίλιας. Βράζετε το γλάσο σε χαμηλή φωτιά για 4 λεπτά.

Με ένα κουτάλι, καλύψτε την επιφάνεια του κέικ με το γλάσο. Σε λίγα λεπτά θα στεγνώσει. Αφήνετε για λίγα λεπτά και σερβίρετε.

via

xrysessyntages.gr

Διαφήμιση