Μηλοπιτα αφρατη σαν κεικ
Connect with us

Γλυκα

Μηλοπιτα αφρατη σαν κεικ

Yλικά
4 μήλα σε λεπτές φέτες
1 φλ. βούτυρο
1,5 φλ. ζάχαρη
2 αβγά
2 φλ. αλεύρι φαρίνα
2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
1/3 φλ. κονιάκ
1/2 φλ. γάλα
1 κ. γλ. κανέλα
1/2 κ. γλ. γαρίφαλο
1 βανίλια

Διαφήμιση

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180C. Χτυπάμε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη στο μίξερ σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ασπρίσουν και να γίνουν αφράτο μείγμα.

Προσθέτουμε τα αβγά ένα ένα και ανακατεύουμε για 1′ ακόμα. Ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινισμένο μαζί με το μπέικιν.

Προσθέτουμε το κονιάκ, το γάλα, την κανέλα, το γαρίφαλο και τη βανίλια. Ρίχνουμε το μείγμα σε ταψάκι βουτυρωμένο και αλευρωμένο και βυθίζουμε τα μήλα σε διάφορα σημεία. Ψήνουμε το γλυκό μας για 55 -60′.

Μπες στο cooktime.gr για περισσότερες νόστιμες συνταγές!

Διαφήμιση
×
Τραγανός Κορμός ψυγείου με σοκολατα (ΜΩΣΑΪΚΌ)