Συνταγές
Το ζύμωμα ξεκινάει! Τέλειο σπιτικό ψωμί
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Matoula Ganoti – Georgantzi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 κιλό αλεύρι, μισό για όλες τις χρήσεις, μισό κίτρινο για ζυμώματα, ένα φακελάκι μαγιά, ένα κουταλάκι ζάχαρη, δύο κουταλάκια αλάτι,μια κτσ. ελαιόλαδο, 3+1/4 κούπες χλιαρό νερό.
Σε μια λεκανίτσα ρίχνουμε το αλεύρι κάνω μια λακκούβα στη μέση ρίχνουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη, το λάδι, και τα διαλύω, κατόπιν τα ενώνω με το αλεύρι, το νερό, το αλάτι.
Ζυμώνωντας κάνοντας μια ζύμη λεία και ελαστική, την σκεπάζουμε αφήνοντας την 50 λεπτά να ξεκουραστεί, και να φουσκώσει, και μετά την κόβω σε 3 κομμάτια και τα πλάθουμε σε μορφή φραντζόλας ή καρβελάκι.
Ταψί με λαδόκολλα τα βάζω, τα αφήνουμε άλλα 40 λεπτά σκεπασμένα, τα χαράζω, από πάνω ρίχνουμε σουσάμι με βρεγμένα χέρια να κολλήσει, και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά.
Η συνταγή είναι από Matoula Ganoti – Georgantzi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή ,,
Με δύο συστατικά φτιάχνει το πιο νόστιμο ψωμί που έχετε φάει ποτέ! (ΒΙΝΤΕΟ).
Το παγωτό ψωμί ακούγεται λίγο παράξενο, αλλά μόλις το δοκιμάσετε θα τρέξετε να το αγοράσετε.
Το μόνο που χρειάζεστε είναι 2 φλιτζάνια μαλακό παγωτό βανίλια. Απλά αφήστε το έξω για λίγο ή βάλτε το στο φούρνο μικροκυμάτων για λίγα δευτερόλεπτα για να μαλακώσει.
Το δεύτερο συστατικό; Ένα κύπελλο και ένα μισό αλεύρι που φουσκώνει. Αυτό ήταν!
Τώρα αυτό μπορείτε να το τροποποιήσετε όπως μπορείτε και να προσθέσετε το δικό σας αγαπημένο φρούτο στο μίγμα, όπως τα βατόμουρα.
Διαφορετικά, μόλις βάλετε αυτά τα δύο συστατικά, τα βάζετε σε ένα λαδωμένο ταψί, ψήνετε στους 350 βαθμούς για 35 λεπτά και εκεί γίνεται κάτι το μοναδικό..το πιο τέλειο ψωμί που έχετε δοκιμάσει ποτέ.