Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Η Συνταγή είναι της κ. Ελένη Γαρυφάλλου – “συνταγες της Λιχουδας”.

Υλικά
Ενάμιση κιλό συκωτάκια κοτόπουλου
Δυο φλιτζάνια ρύζι Μπάρμπα Μπεν
Λίγο βούτυρο
Ελαιόλαδο
Δυο κρεμμύδια ψιλοκομμένα λευκά ξερά
Κρεμμυδάκια μπεμπέ
Μια σκελίδα σκόρδο
Μισή πιπεριά Φλωρίνης
Τέσσερα φλυτζάνια τσαγιού νερό
Μισό φλυτζανάκι του καφέ κονιάκ
Ντομάτα τριμμένη
Ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη καστανή

Φύλλο δάφνης
Μοσχοκάρυδο
Πιπέρι κόκκινο γλυκό
Αλάτι

Εκτέλεση
Σωτάρισα τα κρεμμύδια με το σκόρδο και την πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένα σε ελαιόλαδο με τη ζάχαρη να καραμελωθούν. Πρόσθεσα τα συκωτάκια και σωτάρισα κι αυτά.

Έσβησα με το κονιάκ και μετά πρόσθεσα την ντομάτα και τα μπαχαρικά. Άφησα ψήθηκαν περίπου 20 λεπτά σε μέτρια φωτιά σκεπασμένα.

Το ρύζι το σωτάρισα πρώτα με βούτυρο και μετά πρόσθεσα το νερό, αλάτι και ένα φύλλο δάφνης. Όταν κόντευε να γίνει έσβησα το μάτι και σκέπασα με πετσέτα.

Η Συνταγή είναι της κ. Ελένη Γαρυφάλλου“συνταγες της Λιχουδας”.