ΥΛΙΚΑ

Διαφήμιση

Μία κούπα φακές
Αλάτι
Ελαιόλαδο
Κρεμμύδι
Αγγούρι
Δύο κούπες σπανάκι
Mαιντανός
Καρπούς ροδιού
Τυρί φέτα-προεραιτικά-

EKTEΛΕΣΗ

Βράζουμε πρώτα τις φακές σε αναλογία μία κούπα φακές με τρεις κούπες νερό.(Μπορούμε να τις έχουμε βράσει και την προηγούμενη ημέρα). Προσθέτουμε λίγο αλάτι κατά το βράσιμο.

Μόλις αρχίσει να βράζει το σκεπάζουμε έως ότου μαλακώσουν οι φακές.Στραγγίζουμε καλά και αφήνουμε τις φακές να κρυώσουν.Εάν τις έχουμε βράσει από την προηγούμενη ημέρα  θα πρέπει να τις βάλουμε σε ένα κλειστό γυάλινο δοχείο.

Κόβουμε το αγγούρι, το σπανάκι και το κρεμμύδι σε ψιλά τεμάχια και τα ανακατεύουμε σε ένα μπολ μαζί με τις φακές, τους καρπούς του ροδιού και το τυρί φέτα.

Ετοιμάζουμε την σάλτσα ως εξής:

Ανακατεύουμε λίγο λεμόνι, ελαιόλαδο, μαύρο πιπέρι, μέλι, κύμινο, αλάτι και μπαχάρι.Ρίξτε την σάλτσα αυτή επάνω στο μίγμα με τις φακές και κουνήστε το μπώλ για λίγο.Η συνταγή είναι έτοιμη.

Διαφήμιση

photo credit

Συνταγές που ξεχώρισαν...

Προηγούμενο άρθροΠαστίτσιο της “μαμάς” – Σταθερή αξία
Επόμενο άρθροΣούπερ γαλατόπιτα της γιαγιάς